HomeMobileiOSJailbreak-ul devine bun de larg consum

Jailbreak-ul devine bun de larg consum

Prin lansarea lui Absinthe 2.0 s-a democratizat accesul la jailbreak si operatia de “deblocare” a unui iDevice (iPhone, iPad, iPod) devine acum accesibila oricarui fan. A iesit din zona exclusivista a specialistilor.

In mod eronat, jailbreak-ul este asociat de multi cu instalarea de software comercial pentru care nu exista licenta. In realitate, jailbreak-ul pentru iOS este un mijloc prin care entuziastii au posibilitatea sa instaleze aplicatii terte care nu au fost aprobate pentru listare in AppStore. De cele mai multe ori e vorba despre tweak-uri si extensii pentru iOS, care completeaza eficient sistemul de operare iOS si experienta de uzilizare in general.

E drept, via Cydia se poat pune si surse de instalare pentru aplicatii cu continut ilegal – utilizatorul decide daca doreste sa faca asta.

Cu Absinthe 2.0 procesul de jailbreak consta in doar cateva clicuri: se leaga aparatul de un PC, se porneste Absinthe si se asteapta fializarea. Nimic super tehnic – magia nu se vede direct. Jilbreak-ul propriuzis inseamna aplicarea unor operatii pe iOS in urma carora sunt exploatate niste vulnerabilitati ce permit rularea de cod cu drepturi elevate. Si asa e posibila sa fie instalate sursele Cydia.

Dupa multe luni de asteptare Absinthe aduce jailbreak-ul si pe noua serie iPad si iPhone 4S, aparate vaduvite pana acum de asa ceva. Daca va tenteaza sa explorati, cautati putin Absinthe pe net si instalati aplicatia.

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep