HomeFeaturedFocusDespre tehnologia folosită de tastatura virtuală din Windows Phone

Despre tehnologia folosită de tastatura virtuală din Windows Phone

image

Una din provocările pe care le au de rezolvat toți cei ce se aventurează să creeze un sistem de operare mobil este legată de modul în care e folosită tastatura virtuală pe display-ul touch. Ținta trebuie să fie oferirea unei soluții care să funcționeze pe orice tip de display și care să minimizeze numărul de greșeli preluate în acest mod.

Pe Windows Phone 8 există Word Flow, o versiune îmbunătățită a Quick Correct ce știe să prezică următoarele taste ce vor fi afișate și așa să ofere utilizatorului șansa de a nu face greșeli. Pentru asta au fost selectate și analizate aproape 600000 de cuvinte folosite în mod uzual (din aproape 2,5 miliarde pentru toate limbile în care există tastatura virtuală, inclusiv româna), probabilitatea de a ghici de urmează să fie scris fiind de aproape 94%.

Vedeți în materialul video de mai jos cum funcționeză: odată ce încep să fie tastate anumite litere, sunt alese cuvintele care au probabilitatea cea mai mare de a fi folosite și din componența lor sunt evidențiate literele care ar trebui să fie apăsate. Ca urmare zona de touch pentru ele este mai clar delimitată decât pentru celelalte litere și așa se obține o acuratețe mai mare. Soluția denumită ”hit targets” – sau mai bine zise zone de apăsare, e integrată în Word Flow și pot să vă spun că funcționează destul de bine și pentru limba română. De aproape două luni de când folosesc un Windows Phone 8 cu tastatura în limba română rata de erori de tastare de pe mobil mi-a scăzut semnificativ, uneori fiind chiar mai bună decât pe Android.

Încă nu se ridică la nivelul celei de pe iOS la nivel de folosire generală, însă îmi place mult cum funcționează pe limba română. E un plus pe Windows Phone 8.

via slashgear

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep