HomeFeaturedFocusSmartphone-ul transparent, puțin mai aproape de realitate

Smartphone-ul transparent, puțin mai aproape de realitate

image

Deja multe din instrumentele de lucru din filemel SF nu mai sunt chiar idealuri îndepărtate. Google are Project Glass pe masă, hack-uri de Kinect permit folosirea de interfețe în stilul Minority Report,controlul vocal e omniprezent, imprimantele 3D fac multe vise să devină realitate și lista poate continua mult și bine.

Firma taiwaneză Polytron Technologies și-a propus să ducă conceptul de smartphone transparent, multitouch cu un pas mai încolo și a venit cu un prototip cel puțin interesant: Switchable Glass technology — un dispplay OLED ce folosește molecule cristaline ca să afișeze informația.

Deocamdată nu e complet transparent, partea de SD și SIM-ul, componente ale tehnologiei actuale nu sunr încă realizate din materiale cu proprietăți de transparență. La fel și microfonul, camera și bateria. Pentru cea din urmă sunt mai multe încercări ce arată că dacă banii nu sunt o problemă, poate deveni și ea transparentă.

Prototipul de față mai are încă o problemă importantă: nu are încă sistem de operare și nici nu e funcțional. Probabil că în urma demo-ului de față se așteaptă reacția jucătorilor importanți pe piața de smartphone-uri care ar putea veni cu propuneri de finanțare.

Vă dați seama că mai e de parcurs încă o bucată de drum destul de lungă până să vedem în producție smartphone-uri transparente, eventual cu display-uri flexibile. Ideea mi se pare însă interesantă. Ar fi o modalitate ca prețurile smartphone-urilor să mai crească puțin Smile.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Si inca un aspect…bateriile bazate pe li-ion/li-polimer pot avea cam ce forma vrei tu…prin urmare…se poate face un cadru (o rama) sub forma de baterie.

  2. Adica mie imi pun la telefon ditamai bateria cand se poate si cu doua baterii de ceas? 😀 Deja vad discutii de genul: “Cate minute are autonomie telefonul dvs?” 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep