HomeFeaturedFocusUn prim bug important în Windows Phone 7.8: tile-urile consumă masiv resurse

Un prim bug important în Windows Phone 7.8: tile-urile consumă masiv resurse

Screen CaptureScreen Capture[1]

Se pare că update-ul Windows Phone 7.8 nu a adus numai bucurii proaspeților utilizatori. Heathcliff74 de la WP7 Root Tools a detectat o problemă ce pare să fie legată de noul ecran de start din Windows Phone 7.8 ce poate folosi Live Tile-uri de trei dimensiuni. Alarma a fost dată de faptul că în mai puțin de o zi de la update-ul de Windows Phone 7.8 traficul de date a ajuns la 600 MB, lucru departe de a fi normal. Impactul se resimte serios și asupra bateriei.

După ce a investigat mai atent problema Heathcliff a ajuns la concluzia că Live Tile-ul unei aplicații încerca să acceseze un URL inexistent și primea în schimb o pagină de eroare. Problema lui Windows Phone 7.8 nu este aici – aplicația respectivă era instalată și pe Windows Phone 7.5 însă precedenta versiune a sistemului de operare știa să omoare automat conexiunea existentă și să o repornească după 30 de minute. În cazul 7.8 verificarea se face permanent până se consumă resursele.

E posibil ca nu toți utilizatorii de Windows Phone 7.8 să aibă aceiași problemă, dar e bine să știți că ea apare. Deocamdată varianta ar fi să dezinstalați aplicația (dacă experimentați probleme similare și vă dați seama care consumă reusurse) sau să blocați manual traficul de date.

Găsiți mai multe detalii la WP7RootTools.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep