HomeFeaturedFocusApple anunță 1 miliard de download-uri din iTune U

Apple anunță 1 miliard de download-uri din iTune U

image

Două lucruri m-au făcut să iau în considerare achiziția unui iPad: clientul de știri Flipboard (care și acum mi se pare cea mai bună implementare pentru o soluție de parcurgere a știrilor în format digital, din diverse surse) și serviciul iTunes U, ambele disponibile doar pe iOS (iPad) în momentul respectiv. În timp am ajuns să folosesc zilnic Flipboard și sporadic biblioteca iTunes U cu materiale educaționale audio/video, puse la dispoziție de universități din toată lumea.

Acum citesc că se pare că nu am fost singurul interesat de a parcurge diverse cursuri în format digital pe tabletă – Apple a înregistrat peste 1 miliard de download-uri în iTunes U. Biblioteca electronică conține mai bine de 2500 de cursuri de la 1200 de universități și colegii.

În mod interesant, peste 60% din download-uri s-au întâmplat din afara SUA. Poate că nu ar trebui să ne mire pentru că în afara SUA sunt cei care vor cu maxim interes ori să ajungă la un curs în SUA ori să vadă unul chiar și de la distanță.

Profit de ocazie ca să vă îndrum spre iTunes U: dacă nu aveți încă un motiv clar de a vă lua un iPad (mini sau nu) atunci opțiunea de a viziona cursuri prin iTunes U, așa cum se predau ele la universități de prestigiu ar trebui să fie suficientă. Trebuie măcar o dată să vedeți cum se prezintă niște profesori într-un sistem modern de învățămând și să faceți comparații cu ce avem în România. Și după asta să cereți un nivel similar din partea dascălilor voștri.

Poate se va schimba ceva și în sistemul de la noi.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep