HomeFeaturedFocusS-a întâmplat și asta: Office disponibil pe iOS. Cu câteva steluțe

S-a întâmplat și asta: Office disponibil pe iOS. Cu câteva steluțe

Microsoft Office for iOS
Microsoft Office for iOS

A sosit și momentul acela în care Microsoft lansează suita de aplicații Office pentru sistemul de operare iOS. Era și timpul vor spune unii, mai ales că e … gratuită. Bine, oarecum e gratuită, se poate descărca fără opreliști din App Store însă pentru a putea fi folosită e nevoie de un Live ID asociat unei subscripții de Office 365.

Actuala versiune de Office for iOS e optimizată (merge era să spun) doar pentru iPhone, deocamdată nimic despre iPad. Zvonurile despre posibila lansare de Office pentru iOS au apărut pe final de 2013, cu speculații ce vizau disponibilitatea în primăvara lui 2013. Suntem în vară și iată că Office for iOS a sosit.

În mare, Office for iOS arată similar cu versiunea de WIndows Phone, cu aceleași aplicații și aceiași funcționalitate: se pot crea documente Word, Excel, PowerPoint, se pot vizualiza cele deja existente sau se pot edita … unele. Integrarea cu iOS permite accesarea lor din cloud-ul Office 365 sau deschiderea din atașamente email. Via SkyDrive, e posibilă de asemenea consultarea lor.

E un prim pas prin care Microsoft intră cu soluțiile proprii pe platformele mobile ale concurenței. Vă dați seama că logic ar fi să urmeze Android, poate nu înainte de a avea o versiune Office for iOS optimizată pentru iPad – asta dacă va veni una, punctul forte de vânzare pentru tabletele cu Windows RT fiind chiar integrarea completă (de la versiunea 8.1 ce urmează) cu suita Microsoft Office.

Puteți încerca Office for iOS de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep