HomeFeaturedFocusImagine Cup 2013: proiectul HChecked al echipei MedScientists reprezintă România la secțiunea...

Imagine Cup 2013: proiectul HChecked al echipei MedScientists reprezintă România la secțiunea World Citizenship

image

Startul oficial al ediției 2013 pentru cunoscută competiție Imagine Cup, creată și susținută de Microsoft, dedicată studenților a început tehnic de ieri, la Sankt Petersburg în Rusia.

Față de alți ani, unde erau o grămadă de secțiuni și foarte mulți competitori, evenimentul din 2013 e schimbat. S-a mers pe o structură de trei secțiuni majore: Games, Innovation, World Citizenship și trei challenge-uri: Windows 8, Windows Phone și Windows Azure. asta a făcut ca la finală să fie doar 87 de echipe participante din (doar) 71 de țări, totalizând 309 participanți.

image

Schimbarea competiției a venit (oficial) ca urmare a reorientării pieței și deciziei Microsoft de a intra în zona de antreprenoriat, ceea ce înseamnă că Imagine Cup, așa cum era cunoscut s-a schimbat și nu mai e neapărat o competiție a entuziaștilor și a pasionaților de tehnologie, ci a migrat către zona micilor întreprinzători, pentru care succesul e mai important decât inovația tehnologică.

România are și în 2013 o echipă la finala mondială: MedScientists. Nu mai vorbim de echipe, așa cum o făceam cu ani în urmă, noua orientare a concursului Imagine Cup luând puțin cam pe nepregătite mediul academic din România (poate că și filiala locală Microsoft are puținp influență aici, pentru că nu a promovat/explicat cum trebuie noua orientare și cerințele/domeniile ce pot fi atinse). În fine, nu contează.

Să ținem pumnii celor patru studenți timișoreni din echipa MedScientists ce au intrat deja în concurs, susținîndu-și prezentarea proiectului. Soluția lor, denumită HChecked propune o aplicaţie pentru telefonul mobil/tabletă care vrea să ajute bolnavii cu afecțiuni cronice prin monitorizarea permanentă și anunțarea medicului la apariția unor probleme. Componenții echipei, adică Andrei Avramescu, Giuliano De Sabata, Diana Lascu, Roxana Pădurariu sunt studenți ai Facultății de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Timișoara.

Prezentarea a fost difuzată în direct pe Ustream. Vă invit să urmăriți înregistrarea:


Video streaming by Ustream

Urmează să aflăm rezultatul.

Ce mai merită amintit: pe 11 iulie de la la 13:30 GMT va fi transmisă live ceremonia de desemnare a câștigătorilor. Notați-vă data și să sperăm că o să primim vești bune.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep