HomeFeaturedFocusSmart Nation: proiectul educațional pentru tineri se extinde

Smart Nation: proiectul educațional pentru tineri se extinde

image

A doua ediția a proiectului educațional Tech School, creat de UPC a fost extins și integrat cu o nouă platformă, Smart Nation (www.smartnation.ro).

Competiția de idei Tech School din acest an a fost extinsă pe 3 categorii de vârstă (11 – 14 ani, 15 – 19 ani, 20 – 24 ani), valoarea totală a premiilor ridicându-se acum la 25.000 EUR. Numărul domeniilor crește și el: digital media și gaming-ul se adaugă ariilor de programare, robotică și astrofizică.

Toată lumea vorbește de dispozitive inteligente, de case digitale, de un Internet intuitiv. Însă nu trebuie să uităm să vorbim despre acea comunitate care a utilizat, a adoptat și a determinat, în cele din urmă, dezvoltarea accelerată a acestor tehnologii. Iar România este, în momentul de față, o astfel de comunitate, fapt confirmat și de succesul Tech School – în 2012, în numai 6 luni, peste 220.000 de utilizatori au interacționat cu proiectul nostru. Tocmai de aceea am dus Tech School la nivelul următor, iar Smart Nation este platforma unde, dincolo de utilizare și adopție, toți oamenii pasionați de tehnologie vor fi inspirați să inoveze.” – declară Severina Pascu, CEO UPC România.

Ce faci când pasiunea pentru tehnologie reprezintă o mare parte din viaţa ta? Eu mi-am urmat visul de a studia în afara ţării şi de a face proiecte îndrăzneţe, dar curajul l-am luat de aici, din proiectele locale. Cred că dacă încurajăm şi alţi tineri români să creadă în talentul lor pentru tehnologie, vom fi mândri de rezultate.”, declară cu entuziasm Paul Neculoiu, Young Graduate Trainee in Artificial Intelligence – Advanced Concepts Team la ESA/ESTEC (Agenţia Spaţială Europeană).

SmartNation, noua platformă care integrează Tech School, își propune să crească numărul utilizatorilor de noi tehnologii digitale din România și să-i transforme pe aceștia în inovatori care schimbă, prin ideile lor, viața de zi cu zi a oamenilor. Pe platforma www.smartnation.ro, utilizatorii se vor conecta la tendințele globale, de la proiecte de tip do-it-yourself și până la analize și moduri practice de a utiliza tehnologii emergente, precum dispozitive interconectate, mediile digitale sau platformele robotice.

Dacă știți pe cineva ce ar putea participa, dați-i de știre.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep