HomeFeaturedFocusAlways On pe Android e un feature pe care il avem deja...

Always On pe Android e un feature pe care il avem deja (bine, FBI-ul îl folosea)

image

Moto X are o opţiune prin care microfonul de pe smartphone e activ permanent, permiţând sistemului de operare să asculte la propriu mediul îconjurător şi să reacţioneze la vocea proprietarului.

În mod cert nu mi se pare o opţiune care să fie benefică – am explicat aici de ce. Indiferent de cum o vedeţi în viitor, vreau să vă mai aduc la cunoştinţă încă un aspect: OPŢIUNEA E DEJA ACTIVĂ dacă FBI-ul are chef. Poate că nu are legătură directă cu implicarea NSA în scrierea codului Android însă este (încă) un aspect pe care trebuie să îl avem în vedere legat de popularul şi îndrăgitul sistem de operare Android.

Autorităţile din SUA şi-au creat proceduri speciale (care includ şi operaţiuni de hacking) pentru cazurile în care e nevoie să se strângă probe (cu aprobarea unui judecător sper) despre anumiţi indivizi.

Un fost angajat FBI, citat de WSJ, confirmă implicarea FBI în operaţiuni de hacking pe Android şi spune că orice dispozitiv Android (smartphone, tabletă, laptop) cu microfon poate fi transformat în aparat de supraveghere fără ca posesorul său să ştie asta.

Ca de obicei, nici FBI şi nici Google nu spun nimic despre treaba asta.

Cât de periculos este? Vă las pe voi să îmi spuneţi.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Si eu incep ma satur de Android si politicile Google, deschis la orice vrea sa faca unchiul Sam.
    Dar catre ce sa ma duc? Ubuntu ar fi o varianta.

  2. @DD
    Despre celelalte încă nu e confirmare oficială că NSA/FBI are acces direct. Apple are sigur în iOS, mai mult ca sigur că și Microsoft. După toate dezvăluirile legate de PRISM, despre Android avem informații publice că are avea backdoor. iOS și Windows Phone nu. Guvernul Indiei a renunțat să folosească BlackBerry OS tocmai pentru că suspectează că ar avea așa ceva.

    Îmi aduc aminte că acum vreo 10 ani, pe când eram la CHIP un așa-zis hacker încerca din toate puterile să ne convingă că pe ecranul său Windows 95 a apărut un mesaj de la FBI și că sistemul său e monitorizat cu ajutorul Microsoft. Puțini l-au crezut atunci.
    Acum … sunt mai mult ca sigur că există mecanisme de control de la distanță și că dacă cineva vrea cu adevărat, poate avea acces și pe Windows sau Mac OS.

    De ce o bilă neagră pentru Android? Aș zice pentru că despre el se știe clar că este vulnerabil și că prin cota de piață pe care o are, e o modalitate facilă de control.

  3. Pai si celelalte telefoane, cu OS diferit, nu au microfon? Sau exista vreo indoiala ca Apple sau Microsoft ar furniza accesul la telefoane, daca tine de ei, prin cod public sau ascuns in OS? Nu acelasi lucru s-a spus ani de zile si depsre MS, ca ar avea parti ascunse ce faciliteaza accesul agentiilor de securitate in calculatoare?
    Asa ca, din punctul meu de vedere, da, observatia dumneavoastra este justa, dar nu ca o bila neagra doar pentru Android.
    Ce parere aveti?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep