HomeFeaturedFocusMai sunt trei saptamani pana la Campionatul Mondial de Sport Electronic

Mai sunt trei saptamani pana la Campionatul Mondial de Sport Electronic

V-am povestit cu ceva vreme în urmă despre faptul că România a fost aleasă să găzduiască cea de-a cincea ediție a Campionatului Mondial de Sport Electronic, competiție organizată de Federația Internațională de Sport Electronic (IeSF) și susținută de Liga Gamerilor Profesioniști din România. Evenimentul va avea loc în București, între 31 octombrie şi 4 noiembrie 2013, la Sala Polivalentă și va găzdui aproximativ 300 de gameri profesioniști din toate colțurile lumii. Este un mare beneficiu pentru industria competițiilor de jocuri din țara noastră.

“Faptul că România a devenit țara organizatoare a acestui eveniment este un mare pas înainte pentru industria de sport electronic din țară și un beneficiu enorm pentru jucatorii profesioniști, dar și pentru cei amatori. Noi, prin Liga Gamerilor Profesioniști, încercăm de 6 ani să transformăm competițiile de gaming în disciplină sportivă, dar este pentru prima data în acești ani când am primit răspunsuri pozitive. Practic, un avantaj principal al organizării acestui eveniment este ușurinta cu care o echipă de gameri s-ar putea înregistra ca și club sportiv, va putea încheia parteneriate cu diferite companii etc. Am devenit cea mai importantă țară din Europa de Est și ne aflăm pe locul 3 pe continentul european din punct de vedere al numarului de jucători de sport electronic, al implicării in competițiile de profil desfășurate la nivel global, și al concursurilor organizate și premiilor oferite în diverse turnee.” a declarat Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionisti.

Despre motivele alegerii României ca țară organizatoare a acestei ediții a Campionatului International de Sport Electronic, același Silviu Stroie a venit cu explicații:

“Pe langa legatura foarte buna care exista intre comunitatea de gaming din Romania si cea din Coreea de Sud, desfasurarea Campionatului Mondial de Sport Electronic la Bucuresti este un plus pentru jucatori si persoanele din industria de profil care vor fi prezente la eveniment. Romania are avantajul de a fi o tara europeana, lucru ce se traduce printr-un grad de accesibilitate la eveniment mai mare. De asemenea, faptul ca eu fac parte din board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic (presedinte al Comisiei Internationale de Arbitri), care a organizat pana in acest moment acest eveniment in Coreea, a contat foarte mult in alegerea tarii noastre ca gazda pentru campionat”.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep