HomeFeaturedFocusMouabad.p inca un malware de Android care suna la numere taxate premium

Mouabad.p inca un malware de Android care suna la numere taxate premium

image

Vă semnalez încă un malware de Android: Mouabad.p. El se instalează pe versiuni de Android mai vechi de 3.1 şi are drept scop golirea portofelului utilizatorului afectat. Modalitatea efectivă este că sună la numere taxate premium şi nu oricum, ci doar atunci când telefonul are ecranul închis (practic stă nefolosit). Factura utilizatorului infectat va creşte semnificativ. Prin tehnica asta poate să scape neobservat de către utilizator mai ales că Mouabad.p ştie să şi modifice lista cu apeluri efectuate în aşa fel încât urmele lăsate să dispară.

Mouabad.p ajunge pe sistemele Android (mai vechi de 3.1) prin instalarea în paralel cu o aplicaţie deja infectată. Altă caracteristică similară malware-ului modern, setările de funcţionare pot fi modificate de atacator prin trimiterea unor SMS-uri special construite.

Deocamdată rata de răspândire e mică şi aria de acoperire vizează zona Chinei. Nu este neapărat un pericol imediat mai ales că numărul aparatelor cu Android mai mic de 3.1 e chiar foarte mic.

via Lookout

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep