HomeFeaturedFocusmSpy: instrumentul secret de monitorizare nedetectabila de pe iOS si Android

mSpy: instrumentul secret de monitorizare nedetectabila de pe iOS si Android

image

Cum vă simțiți la gândul că cineva (și nu neapărat vreo agenție guvernamentală) poate să vă spioneze întreaga activitate de pe smartphone și tabletă, indiferent dacă e Android, iOS sau BlackBerry? Că fiecare convorbire e înregistrată, că orice postare pe Facebook este cunoscută, că locațiile prin care v-ați plimbat sunt accesibile celui ce vă monitorizează?

Eu unul nu m-aș simți bine. Cred că nici voi. Și nu neapărat pentru că aș avea ceva de ascuns, ci pentru că ideea de monitorizare directă îmi dă fiori reci.

Documentându-mă pe teme de securitate mi-au picat ochii pe un articol legat de mSpy, un instrument special făcut pentru monitorizare invizibilă utilizatorului. Aplicația se poate instala pe aparate Android și iOS și stă ascunsă, monitorizând orice face utilizatorul de la apăsările de taste, la mesaje, apeluri de voce, locațiile pe care le-a vizitat, extrase via localizarea GPS. Aici vedeți un demo despre tot ce poate face mSpy.

image

mSpy este o aplicație comercială special concepută pentru monitorizare … legală. Cine ar vrea să facă asta? Guvernul, angajatorul, prietena, iubitul sau soția, mama sau tata. Sau orice vânzător de smartphone-uri.

image

Teoretic, folosirea mSpy se face doar pe aparatele deținute de cel ce instalează software-ul. Practic, cum poți controla asta?

image

Ca să fie instalată aplicația mSpy e necesar ca cel ce face instalarea să aibă acces fizic la aparat (iOS sau Android, după cum spuneam deja). Merge pe Galaxy S4, HTC One, Moto X, iPhone etc. Pentru funcții avansate de spionare (Viber, WhatsApp, Facebook) e nevoie ca programul să fie instalat cu drepturi de root, deci Android-ele trebuie să poată fi exploatate și să se obțină dreptul de rulare cu cont de administrator. Același lucru e valabil și pentru iPhone, ceea ce înseamnă că versiunile mai noi de iOS (7, 6.1.3, 6.1.4) nu sunt încă suportate.

image

Dacă e o parte bună este că serviciul nu e free. Începe de la 40 USD abonament lunar pentru utilizatorii casnici. Pentru cine vrea cu tot dinadinsul să spioneze pe cineva nu e deloc o sumă mare.

Pentru companii, licența lunară e dublă. Din nou, sunt sigur că se vor găsi persoane dornice să investească în așa ceva doar ca să știe mereu ce fac angajații. Știu eu un CEO local, obsedat de ce fac angajații pe care îi conduce, ce ar fi foarte bucuros să folosească așa ceva.

Oricum, acum că știți ce se poate întâmpla ar fi bine să fiți mai atenți cu aparatele primite de la serviciu sau cumpărate din surse îndoielnice. Un sfat pe care vi-l pot da este simplu: dacă aveți un Android, faceți-i root și puneți manual un ROM custom. Dacă nu vreți, un factory reset și un reflash cu ROM-ul oficial e o soluție cu care ar trebui să începeți folosirea oricărui smartphone/tabletă nou(ă).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Salut numele meu este Daniel si doresc (daca poti) sa ma ajuti cu mai multe info pe acest domeniu.(contra cost bineinteles).
    Astept detalii pe adresa !
    O seara buna !

    • Imi pare rau, nu pot sa te ajut. Dar daca te intereseaza domeniul, foloseste cu incredere Google si sigur o sa gasesti materiale care sa iti permita sa ai mai multe informatii si sa ajungi singur acolo unde doresti.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep