HomeFeaturedFocusGoogle mai si vinde: divizia de mobile Motorola ajunge la Lenovo

Google mai si vinde: divizia de mobile Motorola ajunge la Lenovo

Tranzacția a primit deja și o confirmare oficială, așa că supriza este cu atât mai mare. După ce a achiziționat Nest și mai apoi Deepmind, iată că Google își reface balanța și încasează 2,91 miliarde de dolari pentru divizia de mobile Motorola. Totuși, dacă ne uităm la valoarea de achiziție din 2011, balanța nu este deloc refăcută. Tocmai de aceea, majoritatea patentelor Motorola rămân în proprietatea Google.

Pe lângă patente, Google va mai păstra și divizia Advanced Technology and Projects, responsabilă de proiectele inedite ale Motorola, cel mai cunoscut fiind Project Ara, smartphone-ul modular.

Un lucru e clar! S-a dus dracului tot patriotismul lui Moto X, “un telefon făcut de americani, în America, pentru americani”! Compania e acum deținută de niște chinezi. Așa că cetățenii Statelor Unite cu drag de țară, rămân iar doar cu varianta Apple.

Pe de altă parte, Lenovo își va întări poziția pe o piață pe care oricum stătea destul de bine și arată, la fel ca în cazul achiziției diviziei de servere low-end de la IBM, o gândire pe termen lung.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep