HomeFeaturedFocusWindows 9 ”Threshold” pregatit pentru aprilie 2015

Windows 9 ”Threshold” pregatit pentru aprilie 2015

image

Ca de obicei, când se duce lipsă de subiecte interesante în zona IT, apar zvonurile despre viitoarele produse. Că e vorba de Samsung Galaxy S6, următorul iPhone sau iWatch sau chiar următorul Windows (mereu lumea vrea următoarea versiune, indiferent cât de bună/proastă e cea curentă și încă nu am ajuns să înțeleg de ce), zvonistica vinde și face trafic.

Cea mai recentă informație pe care o avem este despre următoarea versiune de Windows, cu numele de cod ”Threshold” și care se va numi probabil … Windows 9. Se pare că informații despre el vor fi oferite de Microsoft la conferința BUILD din aprilie 2014 și că peste un an vom și vedea produsul.

Microsoft schimbă din nou schimbarea: readuce meniul Start (poate pe bune de data asta) și permite rularea aplicațiilor METRO pe desktop-ul clasic (pe bune?! ce o fi în mintea lor, nu îmi dau seama …). Dacă astea sunt lucrurile cu care speră să facă din nou atractivă piața de PC-uri atunci au probleme majore de viziune.

Paul Thurott ne spune că nu vor fi foarte multe informații dezvăluite la BUILD și în niciun caz nu vine un kit de test. METRO 2.0 (sau cum se va mai numi design-ul până atunci) pare să fie un alt element important. Când vor ieși versiunile de test pentru Windows 9, ele vor fi în trei etape, urmând ca disponibilitatea versiunii finale să fie în aprilie 2015.

Windows 9 ar trebui să fie interesant din prisma situației pieței de PC-uri care scade permanent: Microsoft va trebui să ia la un moment dat o decizie legată de ce vrea să facă și cum vrea să facă în zona de consumer (tablete, telefoane) și ce va păstra în enterprise. Pentru că încercând să le țină pe amândouă în aceiași oală nu prea mai are multe căi de reușită …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep