HomeFeaturedFocusSatya Nadella e noul CEO Microsoft, inlocuindu-l pe Steve Ballmer, iar Bill...

Satya Nadella e noul CEO Microsoft, inlocuindu-l pe Steve Ballmer, iar Bill Gates revine intr-un rol activ

image

Cea mai importantă știre a zilei e legată de numirea (destul de rapidă aș zice eu) noului CEO al Microsoft, care îl înlocuiește imediat pe Steve Ballmer, dar și de faptul că Bill Gates revine într-un rol activ (Technology Advisor) în cadrul companiei. Cele două zvonuri ce au circulat zilele trecute s-au dovedit a fi adevărate: omul responsabil de strategia câștigătoare a Microsoft în zona de cloud este promovat ca CEO, iar Bill Gates, inovatorul Microsoft, revine în companie să ajute la redefinirea strategiei. Cu asta, Microsoft se alătură Google și Yahoo, având ca CEO o persoană care a studiat tehnologia și nu vânzările!

Faceți cunoștință cu Satya Nadella!

În opinia mea alegerea lui Nadella ca și CEO este potrivită din foarte multe puncte de vedere: e un om cu experiență mare în companie, 22 de ani în Microsoft, a dovedit că are viziune – zona de cloud a Microsoft e în expansiune și nu în ultimul rând e inovator. Exact lucrurile de care a fost lipsit Ballmer.

Surprinde puțin revenirea lui Bill Gates într-un rol activ (chiar dacă e vorba de numai 1/3 din timpul său) în cadrul companiei, pe post de consultant pe tehnologie. Vă aduceți aminte de viziune sa ”un calculator în fiecare casă”?. Sunt curios cum se traduce ea acum, în momentul în care toată lumea vorbește de mobilitate iar Microsoft are încă probleme serioase în a arăta că poate juca un rol determinant în zona asta.

Tototdată, locul de Chairman of the Board lăsat vacant de Gates, va fi ocupat de John Thompson.

Am zis mereu că schimbarea e bună.

Măcar te ajută să îți dai seama ce/dacă făceai ceva greșit înainte. Doar că timpul nu e de partea Microsoft și noua conducerea va trebui să arate repede dacă mai e interesată de zona de consumer și cum va reuși să miște lucrurile într-o direcție favorabilă cu atâtea proiecte în derulare – Surface, Surface RT, Nokia Phone, Xbox pe zona de hardware și bineînțeles clienții de Windows și Windows Phone, Internet Explorer.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep