HomeCinci lucruri pentru care merita sa faci update-ul la Windows Phone 8.1

Cinci lucruri pentru care merita sa faci update-ul la Windows Phone 8.1

wp_ss_20140415_0002wp_ss_20140415_0007

Astăzi am fost întrebat de mai multe ori: ”Merită să fac update-ul la Windows Phone 8.1?. De ce?”. M-am gândit că e mai simplu să dau un răspuns în scris decât să răspund individual tuturor celor ce m-au întrebat asta, nu de alta dar răspunsul este același: Da, există lucruri pentru care recomand și se justifica update-ul la noua versiune a sistemului de operare pentru smartphone Windows Phone 8.1.

Pe baza utilizării pe un Nokia Lumia 925 (încă îl consider cel mai bun Windows Phone al momentului – cu mențiunea că Lumia 930 pare foarte fain, dar până nu îl testez suficient de mult nu mă pronunț), vă dau cinci motive pentru care vă recomand să nu mai stați pe gânduri și să puneți rapid Windows Phone 8.1.

1. Folosirea opțiunii de background (wallpaper) pentru Live Tile-uri cu propriile poze

Opțiunea asta e oarecum similară cu cea de schimbare a fundalului e pe iOS și Android cu diferența că aici nu se schimbă practic fundalul (el va rămâne negru), se aplică doar un efect de transparență peste acele Live Tile-uri ce pot face asta și pe fundalul lor e afișată poza aleasă de utilizator.

2. Action Center: sistemul de notificări pentru Windows Phone și shortcut-uri

Action Center se poate activa cu swype din susul ecranului în josul său. Arată și funcționează oarecum similar cu ceea ce a introdus Google pe Android ca sistem de notificări. Pe Windows Phone 8.1 apar acum într-o singură zonă toate notificările generate de aplicațiile instalate. Se poate urmări mai ușor activitatea și în plus există patru butoane de acces rapid pe aplicații/link-uri personalizate. Aici se pot pune shortcut-uri pentru setările cele mai utilizate sau aplicații.

wp_ss_20140415_0003wp_ss_20140415_0008

3. Week view din noul Calendar

Windows Phone 8.1 reintroduce sincronizarea de calendar pentru conturile GMAIL. Apoi zona ”this week” prezintă grupat informațiile din calendar pentru fiecare zi a săptămânii curente. Cu swype dreapta stânga se trece în Calendar pe săptămâna următoare (sau ziua dacă informația curentă este cea pe zi și nu săptămână).

Mi se pare mult mai elegant și mai rapid de văzut ce avem în Calendar pentru perioada următoare.

wp_ss_20140415_0004

4. Quiet Hours

Funcționalitatea merge doar dacă e activat asistentul Cortana, care la rândul său are nevoie de Location activ.

wp_ss_20140415_0005wp_ss_20140415_0006

Prin quiet hours se pot defini manual intervale orare în care nu mai e cazul să setăm manual pe Silent/Off soneria smartphone-ului. Partea și mai faină este că se poate integra cu calendarele instalate pe smartphone-ul Windows Phone 8.1 – eu am Outlook.com și GMAIL.com sincronizate – în așa fel încât să știe să pună automat pe silent smartphone-ul pe durata intrărilor, în momentul în care detectează evenimente în calendar.

Folosind funcția adiacentă inner circles, utilizatorul poate defini excepții: dacă un contact e introdus în inner circle, atunci la două apeluri de la același contact în quiet hours smartphone-ul va suna. Altfel poate să fie setat să trimită automat un anumit SMS.

Știu eu mulți oameni care se vor bucura să știe că nu mai trebuie să pună manual telefonul pe silent pentru ca apoi să uite să îi reactiveze soneria.

5. Battery usage

Pe lângă facilitatea de economisire a energiei prin limitarea traficului și a modului în care funcționează aplicațiile pe fundal, în setarea ”battery saver” de pe Windows Phone 8.1 există acum o zonă denumită ”battery usage” în care putem vedea un raport legat de cine folosește bateria cel mai mult.

Cu ajutorul informației de aici putem să ne ajustăm modul de folosire ca să obținem o autonomie mai mare.

wp_ss_20140415_0009wp_ss_20140415_0010

Da, e exact ceea ce Google are deja pe Android de o grămadă de vreme Zâmbet.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep