HomeEvenimenteOpenmind, MusicMaster și Lifebox sunt proiectele castigatoare Innovation Labs 2.0

Openmind, MusicMaster și Lifebox sunt proiectele castigatoare Innovation Labs 2.0

Innovation_Labs_20_intro

Luni seara, la Demo Day, s-au spulberat emoțiile participanților la finala celei de-a doua ediții a competiției Innovation Labs. La finalul a patru ore de pitching, juriul a ales cele trei proiecte considerate a fi cele mai bune (din 20 ajunse în finală) în urma lungului drum parcurs în ultimele trei luni de către echipele înscrise în competiție, alături de mentorii și membrii juriului implicați în eveniment. Innovation Labs 2.0 a debutat în luna martie cu un hackathon, fiind o inițiativă susținută de Orange România și Microsoft YouthSpark care și-a propus să creeze un context antreprenorial în care tinerii studenți pasionați de tehnologie să își poată pune în practică ideile și visele.

Echipele selectate după primul hackathon au intrat ulterior într-un program de mentorat unde au învățat cum să își dezvolte ideile și să învețe să le vândă. Printre mentorii care au oferit sfaturi studenților și le-au povestit din experiența proprie se numără și Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange Romania), Mirela Bosoi (Head of Brand & Communication Orange), Oana Viciu (Senior Marketing Manager Microsoft România), Cristian Udrescu (Business Advisor Trend Consult Group), Călin Fusu (CEO Neogen), Alexandru Lăpuşan (Fondator Zitec), Cristian Olăraşu (Fondator Early), Teodor Ceauşu (Country Manager IXIA), Raluca Georgescu (Co-organizator Gala Premiilor eCommerce), Vladimir Oane (Co-Fondator UberVU) şi Mălin Ştefănescu (investitor şi CEO EEU Software).

Premiile au fost decernate de Radu Georgescu (antreprenor în serie şi investitor), Paula Apreutesei (Romanian American Foundation) şi Ioana Petrescu (Ministru de Finanţe).

Innovation Labs 2.0_3

Cea mai bună afacere a fost considerată proiectul Openmind Retail Analytics, platformă care ajută retailerii să îşi optimizeze afacerea printr-o targetare mai eficientă a clienţilor.

Innovation Labs 2.0_1

Cel mai bun pitch a fost decernat pentru proiectul MusicMaster, o aplicaţie mobilă care permite muzicienilor amatori să găsească uşor acordurile pentru melodiile pe care vor să le cânte, să le stocheze offline şi să le asculte oriunde, oricând.

Innovation Labs 2.0_2

Iar cel mai bun produs a fost adjudecat de către proiectul Lifebox, o aplicaţie mobile care ajută utilizatorii să creeze albume foto comune cu prietenii lor. Așa cum am spus și pe Twitter luni seară, picth-ul lor, susținut de un material video extrem de bine făcut, a convins. Proiectul e deja activ, detalii găsiți aici.

lifebox

Vreau să îi felicit pe organizatori pentru ideea foarte bună pe care au avut-o, de a-l invita pe scenă pe Alexandru Radovici, Fondator Wyliodrin şi câştigător al primei ediţii Innovation Labs, care le-a împărtăşit proaspeţilor absolvenţi ai programului câteva sfaturi din propria experienţă.

Mi-a plăcut mesajul lui: ”eram o echipă tehnică, fără niciun pic de idee despre vânzare și totuși am câștigat. Știți ce a contact cel mai mult când am ajuns în California și a trebuit să ne vindem ideea? Cum ne diferențiem, cum putem aduce valoare și de ce ar vrea cineva să folosească produsul. Nicio secundă nu am fost întrebați de soluția tehnică …”

radovici

„Anul trecut am câştigat premiul pentru cea mai bună afacere la Innovation Labs 1.0, eram o echipă tehnică şi programul a fost interesant. Ce trebuie să ştiţi este că astăzi este de fapt prima zi din startup-ul vostru: până acum aţi testat nişte metode şi aţi fost îndrumaţi în permanenţă. De acum încolo, dacă vreţi să mergeţi mai departe, trebuie să vă faceţi în mod sistematic timp pentru afacerea voastră”, i-a sfătuit Alex Radovici pe tineri.

Văzând evoluția proiectelor din finala de la Demo Day și cât de tare au fost schimbate ideile și modul de promovare de la hackahonul din martie și până acum, sunt convins că evenimente de genul Innovation Labs trebuie să fie cât mai multe în România și să atragă cât mai mulți studenți. Doar astfel tinerii vor învăța să gândescă într-un mod constructiv și să se implice de timpuriu în dezvoltarea de proiecte de antreprenoriat. Pe termen lung ei vor învăța să facă lucruri de calitate și vor putea genera proiecte de succes.

Iar aici cred că e foarte important exemplul personal, dat de oameni care activează cu succes în zona de business din România. Vorbind direct cu tinerii, implicându-se în discuții cu ei, așa cum a făcut de exemplu Julien Ducarroz (Chief Commercial Officer Orange Romania) pe parcursul derulării Innovation Labs 2.0, participanții entuziaști primesc sfaturile mai rapid, pot să pună întrebări și să își exprime nelămuririle. Cred că tuturor ne este clară diferența dintre niște principii învățate mecanic dintr-o carte/curs și cele extrase de noi, în urma unor discuții cu un mentor. Așa ceva nu se obține ușor și nu oriunde, probabil asta face deosebită inițiativa Innovation Labs.

Felicitări câștigătorilor, felicitări tuturor celor implicați și mai ales felicitări sponsorilor care au înțeles că merită să se implice în evenimente de acest gen, cu valoare mare pentru societate. Sper ca implicarea unor companii mari gen Orange și Microsoft să nu fie singulară în Innovation Labs și să putem vorbi și la anul de așa ceva!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep