HomeFeaturedFocus5 motive pentru care recomand LG G2 mini

5 motive pentru care recomand LG G2 mini

LG G2 mini - 1

Am deja o săptămână de când companionul Android este micuțul smartphone LG G2 mini, fratele celebrului LG G2. Observați că spun micuțul unui smartphone al cărui ecran este de 4,7 inci, afirmație total justificată dacă aveți în vedere că celălalt smartphone cu care mă delectez zilele acestea este Nokia Lumia 1520, un ”monstru” de 6 inci pe platforma Windows Phone 8.1.

M-am decis că până ajung să scriu review-ul complet e mai bine să vă spun cinci motive pentru care ar trebui să aveți în vedere LG G2 mini pentru o eventuală achiziție. Prețul este unul foarte bun: la liber este aproape la jumătate față de LG G2 – adică undeva la 250 EUR, în timp ce performanțele sale nu vă vor dezamăgi.

1. Dimensiunea

Primul și cel mai important motiv este dimensiunea. Într-un moment în care phablet-urile sunt pe val, aveți încă acces la un smartphone de dimensiuni normale (dacă 4,7 inci se pot numi așa), cu o performanță foarte bună și un preț pe măsură. LG G2 mini are doar 129.6 x 66 x 9.8 mm, cântărind DOAR 121 grame. Pe scurt nu veți simți că îl aveți prin buzunare, dar în același timp e suficient de mare încât să vă faceți treaba foarte bine cu el!

LG G2 mini - 16

2. Autonomia

Cred că de mult nu am mai avut un smartphone Android pe care să nu trebuiască să îl încarc în fiecare seară. LG G2 mini reușește să reziste aproape două zile, în condiții de utilizare intensă, cu 4G (atenție, modelul folosite de mine este cel LTE)de la Vodafone mereu pornit, push pe email și notificările de pe rețelele sociale. E adevărat, nivelul de luminozitate e setat la minim. Responsabilă pentru acest comportament este bateria de 2440 mAh, detașabilă.

Screenshot_2014-06-03-20-45-54LG G2 mini - 12

3. Performanță

Pe modelul deja consacrat de la alți producători de terminale Android, unde aparatele ce au și un mini în coadă sunt copii palide ale originalului, mă așteptam ca LG G2 mini să ofere o performanță departe de cea a lui LG G2. Mă bucur să văd că m-am înșelat și că am avut inspirația să cer în teste acest model de Android. Construit în jurul unei platforme Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400, cu un procesor Quad-core Cortex-A7 la 1,2 GHz și un GPU Adreno 305, LG G2 mini reușește să lase o figură foarte frumoasă. Se mișcă foarte bine prin interfața Android, aplicațiile aproape că nu au timpi morți, multitasking-ul merge așa cum trebuie.

Pe de altă parte, nici testele de performanță nu dezamăgesc: AntuTu Benchmark oferă un scor de peste 17000 de puncte pentru LG G2 mini, valoare similară cu cea a lui Nexus 4 sau Optimus G, aproape la jumătate față de ce poate oferi LG G2.

Screenshot_2014-06-03-22-51-39

Asta îl face un produs plasat la un preț corect.

4. Funcții extra: Remote Control și NFC, Knock

Tot mai des mă uit și la ce funcții extra aduc smartphone-urile pe care le testez ca să înțeleg cum încearcă producătorii să se diferențieze. LG G2 mini preia de la LG G2 facilitatea de a fi transformat rapid în telecomandă pentru un număr mare de smartTV-uri și aparate electrocasnice. În cazul meu utilitatea e și mai mare, cele două smartTV-uri LG pe care le folosesc fiind recunoscute imediat.

În plus, pentru modelul nou pot să mă folosesc de LG G2 mini și ca magic remote, instrumentul prin care controlul meniului se face mult mai simplu.

Screenshot_2014-06-03-20-44-40

Alte două funcții extra de care vă veți putea bucura și voi sunt Knock Code – telefonul poate fi scos din stand by printr-o combinație de apăsări pe ecran, funcție deja consacrată pe LG G2. Prin ea aveți opțiunea să activați mai rapid ecranul și în același timp să nu vă fie frică de porniri inoportune prin buzunar.

Și aș mai aminti și existența unui receptor NFC pe LG G2 mini. Poate că acum aria de folosire e limitată, dar nu luați un smartphone să îl folosiți doar un an. Așa că ar fi bine să îl dotați și cu NFC.

5. Construcția

LG G2 mini - 5

Și un ultim motiv pentru care vă recomand LG G2 mini este cel legat de construcție: avem de a face cu o miniatură de LG G2, care din punctul meu de vedere arată mai bine. Combinați aspectul cu dimensiunile și aveți un produs interesant. Vă mai spun și că materialul carcasei este un plastic cu striații, cu o foarte bună aderență.

 

Ce puteți face voi acum? Dați o fugă în showroom-ul unui operator și puneți mâna pe LG G2 mini. O să vedeți că o să vă placă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Lg L9 2 are ecranul mult mai bun,un pret mai mic,aproximativ aceeasi satisfacție în utilizare,în concluzie LG face telefoane bune în orice gamă de pret.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep