HomeFeaturedFocusPiata de wearable device a crescut de peste 6 ori in 2014...

Piata de wearable device a crescut de peste 6 ori in 2014 fata de 2013. Fitbit si Samsung domina vanzarile

wearable

În prima parte a anului 2014 piața de wearable device – adică gadget-urile inteligente pe care am început să le purtăm tot mai mult – a avut o spectaculoasă creștere de 684% față de aceiași perioadă din 2013. Informația este furnizată de Canalys, și conform acestora liderul pe zona de brățări inteligente este … Samsung, pe cele ”simple” nimeni altcineva decât Fitbit.

clip_image002

La nivel mondial, creșterea de 684% nu ar trebui să mire pe nimeni: de la lansarea lui Samsung Gear și zvonurile legate de posibilul ceas inteligent al Apple, iWatch, tot mai multe companii au intrat pe această piață încercând să atragă atenția cumpărătorilor.

În categoria de brățări inteligente Canalys a inclus toate acele gadget-uri ce pot rula aplicații terțe, în cea ”simple” fiind doar acele produse care nu fac altceva decât să înregistreze și să transmită niște informații către un dispozitiv extern, de cele mai multe ori un smartphone.

Pentru această din urmă piață, unde saltul este cel mai mare, liderii sunt Fitbit și Jawbone urmați de Garmin care intră curajos în timp ce Nike pierde teren vizibil.

Cu un număr de aproape 4,5 milioane de unități vândute, piața de brățări ”simple” are un salt imens în prima parte a lui 2014 față ce aceiași perioadă din 2013.

Deloc surprinzător, piața de brățări inteligente crește și ea, mult mai încet. Motivul e simplu: deocamdată produsele din oferta existentă nu sunt ceea ce așteaptă piața în termeni de design, utilitate și mai ales autonomie. Dacă un Fitbit poate să aibă și autonomie de până la o săptămână, un Galaxy Gear 2, Neo și Fit, abia dacă poate trece de o zi (și asta în foarte rare cazuri).

Piața s-ar putea anima în a doua parte odată cu lansările de LG G Watch, Samsung Galaxy Gear, Moto 360, produse construite în jurul platformei Android Wear, special creată pentru wearable devices.

În ciuda speculațiilor legate de un iWatch semnat Apple, un astfel de produs nu va putea revoluționa piața decât dacă el în sine va fi revoluționar: adică va avea autonomie foarte bună, opțiuni de încărcare wireless, va fi rezistent la apă și va avea un display excelent. Toate astea nu sunt deloc tehnologii ieftine, prin urmare prețul la care ar putea veni va fi unul prohibitiv cel puțin pentru început.

smart watch

Concepte interesante și proiecte în derulare pe site-urile de crowdfounding există, majoritatea cu livrarea spre sfârșitul anului, moment în care lucruri interesante s-ar putea să se întâmple în zona asta.

Pentru mine unul piața e interesantă și cu toate că mi-am propus ca până la sărbătorile de iarnă să îmi achiziționez un astfel de produs, sunt sceptic că voi găsi ceva care să merite investiția.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep