HomeFeaturedFocus5 lucruri PRO phablet-ul iPhone 6 Plus

5 lucruri PRO phablet-ul iPhone 6 Plus

DSC_9017

Am deja o săptămână de când mă joc cu un iPhone 6 Plus, ajuns la noi prin amabilitatea QuickMobile.ro, timp în care au început să se cearnă impresiile despre el. Pornind de la faptul că e mare – adică primul phablet Apple – și până la teama perpetuă că dacă nu ești atent pe unde îl pitești s-ar putea să îl presezi și să te trezești cu el spart. Între cele două extreme iPhone 6 Plus se dovedește a fi exact ceea ce Apple și-a propus: un phablet cu iOS 8.1 de care fanii să se bucure  pe parcursul unei zile. Și poate chiar și mai mult.

Cum încă nu e gata review-ul m-am gândit că pot totuși să spun câte ceva: 5 motive pentru care merită să îți iei un iPhone 6 Plus. Să vedem:

1. E un phablet, cu toate avantajele aferente

iPhone 6 Plus 03

Dacă nu aș fi venit direct de la un Nokia Lumia 1520 (smartphone-ul pe care îl consider cel mai complet și cel mai bun Windows Phone al momentului) probabil că mi s-ar fi părut gigantic iPhone 6 Plus. 158.1 x 77.8 x 7.1 mm și 172 de grame sunt caracteristicile să zicem standard în zona de phablet-uri Android și Windows Phone.

Chiar și așa, iPhone 6 Plus e mare, dar nu foarte mare. În imaginea de mai sus îl vedeți alături de un iPhone 5S. Mai jos, lângă Nokia Lumia 1520 și HTC One M8. Când ai ceva cu care să îl compari și acel ceva e mult mai mare, e clar că dimensiunea începe să nu mai fie o problemă.

iPhone 6 Plus 42

Și dacă te împaci cu ideea, atunci poți trece mai departe să descoperi avantajele unui phablet.

Primul și cel mai important: un display cu diagonala de 5,5 inci și rezoluție 1080 x 1920 pixeli (401 ppi densitate) LED-backlit IPS LCD îți permite să faci o grămadă de lucruri mult mai ușor: de la browsing, la email, parcurgerea de știri, Facebook & Twitter, chiar să începi să compui materiale pentru blog. Plus un confort mai bun atunci când ți-ai propus să te joci.

Toate astea alături de facilitatea iOS 8 de a folosi ecranul și pe modul landscape, ca să pui mai bine în valoare ecranul mai mare.

La pachet cu o mai bună experiență de lucru vine și o autonomie mai bună: fiind un aparat mai mare, e loc și pentru o baterie mai bună – 2915 mAh permit ca într-o utilizare intensivă (4G în Brașov, pe Vodafone) să reușesc să obțin cam o zi de lucru (pornit dimineața la 8, seara mai aveam cam 20%). Dacă l-am folosit pe post de internet radio (cu TuneIn Radio) bateria s-a dus destul de repede, puțin peste 6 ore.

IMG_0100

2. E subțire

iPhone 6 plus are o grosime de 7,1 mm dacă nu măsurăm și denivelarea camerei foto. În comparație cu iPhone 5S (7,6 mm), există o diferență de 0,5 mm care în realitate pare mult mai mare datorită marginii rotunjite de pe iPhone 6 Plus.

iPhone 6 Plus 04

Apple nu a făcut întâmplător iPhone 6 Plus mai subțire – explicație e banală: făcându-l mai subțire și mai ușor, iPhone 6 Plus nu mai pare chiar așa de mare de îndată ce îl iei în mână și îl folosești.

iPhone 6 Plus 47

Ce trebuie să știți totuși este faptul că din cauza faptului că e atât de subțire, iPhone 6 Plus poate să fie îndoit destul de ușor. Asta înseamnă că vă alegeți cu phablet de care trebuie să aveți foarte mare grijă – pe unde îl puneți, cui îl dați, cine îl va folosi (nu îl lăsați pe mână copiilor că o să vă pară rău).

3. Display de calitate

iPhone 6 Plus 50iPhone 6 Plus 51

iPhone 6 Plus are un display LED backlit IPS LCD cu o rezoluție de 1080 x 1920 pixeli (401 ppi densitate) și protecție Shatter proof glass, oleophobic coating. Teoretic display-ul e mult mai bun decât cel de pe iPhone 5S și din punct de vedere al culorilor și al rezistenței.

În soare puternic informația poate să fie citită pe ecran. Diagonala mai mare, combinată cu o rezoluție Full HD permit ca informația afișată să fie mai ușor de citit – din păcate veți vedea că sunt încă aplicații care nu știu să folosească rezoluția Full HD și ca urmare ceea ce veți vedea va fi pe rezoluția de iPhone 5S (640 x 1136 pixeli).

Negrul e foarte bine realizat, culorile au un contrast bun.

4. Filmarea în Slow mo la 240 fps

iPhone 6 Plus are o cameră foto de 8MP cu stabilizare optică, senzor 1/3” de 1.5µm și opțiuni de înregistrare video/foto simultană. Saltul major de la iPhone 5S la iPhone 6 Plus e legat de oferirea posibilității de înregistrare video în slow motion, la o cadență de 240 fps-uri. Din păcate în această situație se folosește doar o rezoluție 720p, pentru 1080p veți avea la dispoziție doar 60 fps-uri.

Funcția pe care într-adevăr am folosit-o cel mai mult pe iPhone 6 Plus e înregistrarea video în slow motion la 240 fps-uri. Am făcut ceva experimente, cum probabil că au făcut toți cei ce au pus mâna pe iPhone 6 Plus. Cel mai mult mi-a plăcut modul în care am surprins picăturile de ploaie când se loveau de balustrada terasei.

Și m-am mai jucat cu înregistrarea video în slow motion ca să surprind deplasarea unei drone Parrot Rolling Spyder:

5. Apple Pay cu Touch ID

Odată cu lansarea serviciului Apple Pay din iOS 8.1 și acordurile pe care Apple le-a realizat cu Visa, MasterCard și AMEX certified, iPhone 6 Plus începe să se contureze ca un portofel virtual. În ideea asta sigur veți dori un smartphone căruia nu o să îi moară bateria chiar în momentul în care vă veți duce la cumpărături.

iPhone 6 Plus 71

Să vedem care bancă/comerciant o să aducă rapid în România Apple Pay. Și atunci această ultimă caracteristică va putea fi pusă în valoare și la noi.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep