HomeFeaturedFocusCe este si cum se foloseste Duo Camera de pe HTC One...

Ce este si cum se foloseste Duo Camera de pe HTC One M8

HTC One M8 - Camera Duo

Una din funcțiile foarte interesante (și faine până la urmă!) de care m-am bucurat pe HTC One M8 este efectul Duo Camera ce poate fi aplicat pe pozele făcute cu HTC One M8.

Poate că ați observat că HTC One M8 are pe spate două fante, corespunzătoare celor două camere foto de care aparatul beneficiază. Și probabil că vă întrebați de ce a făcut HTC efortul de a pune două camere pe un smartphone. La ce ajută ele?

HTC One M8 camera

Ei bine, la nivel teoretic ideea de a fotografia același subiect cu două camere are avantajul că la final ar putea permite recompunerea unei imagini noi, cu altă focalizare sau chiar crearea unui efect 3D. Pe scurt, viziunea HTC este următoarea:

De la ceea ce a imaginat HTC și până la realitate e un drum destul de lung, relativ ușor de parcurs dacă noi ca utilizatori știm cum să fotografiem cu HTC One M8 în așa fel încât să putem beneficia de efectele Duo Camera.

SFAT: Ceea ce trebuie să știți este că efectele Duo Camera nu funcționează și nu pun în evidență chiar orice poză. Ca să funcționeze e nevoie de un ingredient magic: subiectul pe care dorim să îl evidențiem trebuie să fie singur în plan, de preferință în prim plan și cât mai aproape de obiectiv. Nu uitați să îl puneți ori în jumătatea stângă, ori în cea dreaptă, evitați să îl aveți pe mijloc!

Cu asta în minte putem să ne jucăm foarte simplu cu efectele Duo Camera. Vă arăt ce efecte am obținut eu pe una din pozele din vacanța de anul acesta.

HTC Duo Camera 5

1. Descărcați cea mai recentă versiune HTC Gallery din Play Store

Primul pas este acela în care vă asigurați că aveți pe telefon cea mai recentă versiune a aplicației HTC Gallery. Pentru asta porniți Plat Store de pe HTC One M8. Clic pe Apps, selectați My Apps și verificați că nu mai aveți niciun update de făcut. Alternativ dați o căutare după HTC Gallery și verificați dacă vi se oferă vreun update.

2. Deschideți HTC Gallery și apoi deschideți poza dorită

3. Apăsați pe butonul Edit

HTC Duo Camera 1Download

4. Aveți la dispoziție efectele Duo Camera alături de alte opțiuni de îmbunătățire a pozei selectate. Pentru Duo Camera se pot folosi UFOCUS (schimbarea focusului), Foregrounder și Dimension Plus.

5. UFOCUS: schimbarea focusului

Plecând de la premisa că imaginea pe care vreți să o modificați are subiectul în planul cel mai apropiat, putem trece la treabă. Selectați UFOCUS și folosind slider-ul din stânga ecranului modificați nivelul de focalizare. Veți vedea cum zona din spate devine tot mai neclară iar subiectul din prim plan este practic decupat automat, ca într-un efect de Photoshop.

Obțineți ceva similar cu efectul de adâncime dat de obiectivele cu zoom mare de pe DSLR-uri.

HTC Duo Camera 2

6. Foregrounder știe să extragă fundalul și să ne ofere instrumente de a-l schimba.

Clic pe Foregrounder și intrați într-un alt meniu în care aveți la dispoziție mai multe soluții pentru modificarea fundalului Puteți aplica o serie largă de schimbări, de la Sketch până la INK.

HTC Duo Camera 3

Sfatul meu este să experimentați. Eu folosesc des INK și Colorize.

HTC Duo Camera 4

7. Ultima distracție, Dimension Plus.

E de fapt o iluzie optică prin care avem senzația că subiectul este decupat și stă la propriu deasupra fundalului. Mișcând telefonul și schimbând unghiul sub care privim poza pe ecran avem și senzația de adâncime/mișcare.

În realitate pozele sunt modificate în așa fel încât să ne lase nouă iluzia de mișcare.

Mai jos am pus capturile de ecran pentru aceiași poză, în poziții diferite de înclinare a telefonului.

HTC Duo Camera 6HTC Duo Camera 7HTC Duo Camera xxx

Dimension Plus e mai degrabă un instrument local, cu care să ne jucăm când avem chef, pentru că scos din context (adică în afara lui HTC One M8) nu prea mai are farmec.

EXTRA: și ca un ultim sfat, dacă vă place foarte mult ceea ce ați realizat cu ajutorul efectelor Duo Camera, puteți să vă lăsați prietenii să experimenteze. Partajați poza ca și Link (share, link) și automat ea va fi urcată pe contul pe care îl aveți în cloud și prietenii vor primi pe email link-ul către poză, din browser putând să experimenteze toate efectele cu care vă jucați pe telefon.

După ce o să vă jucați mai mult cu Duo Camera și veți învăța să o folosiți veți vedea că UFOCUS și Foregrounder vă vor permite să faceți pozele să arate și mai bine și așa să vă bucurați mai mult de HTC One M8!

Succes!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep