HomeFeaturedFocusOffice 365 si Surface Pro 3 stau bine in profiturile Microsoft

Office 365 si Surface Pro 3 stau bine in profiturile Microsoft

image

Microsoft și-a anunțat rezultatele financiare pentru prima bucată a anului fiscal 2015 și odată cu ele a confirmat că sursele sale de venit sunt legate de oferta de servicii cloud, unde Office 365 (peste 7 milioane de abonați pentru Office Home și Personal) e un pion important (dacă nu cel mai important).

Apoi, divizia Devices and Consumer și-a crescut veniturile cu 47%, ajungând la aproape 11 miliarde USD (un total de 23,2 miliarde per ansamblu), cu 25% mai mult decât în aceiași perioadă a anului trecut.

Două lucruri mai merită amintite: tableta Surface Pro 3 a tras la rândul ei vânzările din zona Surface către 908 milioane USD (aproape dublu față de perioada precedentă) iar vreo 2,4 milioane de unități Xbox au fost vândute în primul trimestru din anul fiscal 2015. În zona de smartphone-uri Microsoft a făcut cam 2,6 miliarde USD din 9,3 milioane de aparate Lumia vândute în 3 luni – adică mai puțin decât a vândut Apple în primul weekend de la lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Una peste alta e (încă) bine pentru Microsoft, chiar dacă profitul net a scăzut Zâmbet.

Pe măsură ce trece timpul sunt mai aproape de momentul în care voi pensiona bătrânul deja MacBook Air 13 și probabil că locul său va fi luat de o tabletă Surface Pro 3 – în momentul de față mi se pare cea mai bună alegere pentru un ultrabook/tabletă.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep