HomeFeaturedFocusSonim XP7, cel mai dur Android cu LTE

Sonim XP7, cel mai dur Android cu LTE

Ca să fim bine înțeleși încă de la început, distincția din titlu este autoproclamată de către producătorul acestui dispozitiv, nu vreo constatare de-a noastră. Personal o consider mai degrabă o găselniță de marketing, pentru că nu prea văd curând rețele LTE prin locurile prin care se perindă potențialii posesori de asemenea smartphone. Dar, cine știe? Poate o să fie semnal 4G pe platforme petroliere, pe vârfuri de munte, prin păduri virgine și mai știu eu pe unde pot umbla aventurierii cu viață agitată. Că nu prea îi văd pe DN 1 sau la Mamaia pe plajă! Oricum, partea de marketing rămâne în picioare, pentru că telefonul este subiectul unei campanii de strângere de fonduri pe IndieGoGo, după modelul patentat cu atâta succes de Jolla Tablet. Nu are același succes, dar pare că se mișcă bine!

Revenim totuși la dispozitivul nostru, care, în condițiile în care va ajunge și pe la noi, își va găsi destul de repede adepți. Cunosc și eu câțiva interesați, pasionați de rezistența la șoc și impact peste standardele militare (oricare ar fi acelea), de certificarea IP68 care îi permite scufundarea în apă sau de rezistența la praf, umiditate, apă sărată, noroi sau nisip cu care Sonim XP7 se laudă.

Din punct de vedere al specificațiilor, un chipset Qualcomm Snapdragon 400 cu procesor quad-core de 1,2 GHz, o memorie RAM de 1 GB, stocare internă de 16 GB și suport 4G LTE, se ascude frumos în spatele unui display WVGA de 4 inchi care permite controlul inclusiv prin mănuși și vizibilitatea în condiții de luminozitate foarte puternică. Două camere, de 8 și de 1 megapixel, un Android 4.4 KitKat și o baterie potentă de 4800 mAh completează configurația. O configurație care pare puțin supraevaluată la prețul de 578 dolari, valabil cel puțin în acest stadiu al proiectului. Poate până în martie 2015, cand este planificat pentru lansarea propriuzisă, se va modifica și prețul. Vom vedea!

via Sonim

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep