HomeFeaturedFocusWindows Phone e mai sigur ca iOS si Android: scapa neatins la...

Windows Phone e mai sigur ca iOS si Android: scapa neatins la Pwn2Own

image

Sistemul de operare Windows Phone scapă neatins în competiția de hacking Pwn2Own cu toate că Nico Joly (membru în echipa VUPEN) a reușit să treacă inițial de sistemul de securitate din Internet Explorer. Aparatul atacat, un Nokia Lumia 1520, a scăpat neatins datorită opțiunilor de protecție existente în Windows Phone.

Nu același lucru se poate zice despre iOS și Android, unde iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, LG Nexus 5, și chiar un Amazon Fire Phone au putut căzut în fața atacurilor generate de participanții la competiția Pwn2Own. iPhone 5S a căzut victimă atacului în urma a două bug-uri existente în Safari și în iOS, Galaxy S5 și Nexus 5 au avut aceiași soartă din cauza unor vulnerabilități din NFC. Ca de obicei reușita este a lui Charlie Miller, omul care de multă vreme și-a făcut o pasiune în a demonstra cât de nesigure sunt smartphone-urile pe care le folosim.

Asta e o veste foarte bună pentru Microsoft, Windows Phone fiind încă singurul sistem de operare mobil care nu are descoperită nicio vulnerabilitate critică, capabilă să permită preluarea controlului de la distanță.

Deci mă pot bucura de alegere: Nokia Lumia 1520 cu Windows Phone 8.1 Developer Preview.

via HP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep