HomeFeaturedFocusCyanogen, mult zgomot pentru nimic

Cyanogen, mult zgomot pentru nimic

Am vorbit, cu câteva zile în urmă, despre interdicţia pe care OnePlus a primit-o de la un tribunal din New Delhi, de a mai vinde modelul OnePlus One pe piaţa din India, pe motiv că încalcă o înţelegere exclusivă pe care Cyanogen, compania care a produs sistemul de operare, o are cu Micromax, un producător local de terminale smart.

Lucrurile s-au complicat de la acea interdicţie, întru-cât s-a încercat soluţionarea acestei dispute atât pe cale paşnică, cât şi prin intermendiul justiţiei. Mă rog, senzaţia mea este că OnePlus a încercat. Se pare că între OnePlus şi Cyanogen exista deja un acord de licenţiere, valabil inclusiv pentru India, semnat pe 1 februarie 2014. Pe care, cu bună ştiinţă, cei de la Cyanogen l-au încălcat, atunci când au mai semnat unul, de această dată exclusiv, cu Micromax (au şi ăştia partea lor de vină, pentru că încearcă să lovească compentiţia foarte neortodox). Partea şi mai de rahat legată de Cyanogen ăştia, este maniera în care CEO-ul lor a ales să trateze această chestiune spinoasă, rupând unilateral înţelegerea cu OnePlus, printr-un mail trimis de pe iPad. Foarte profesionist!

La un mail trimis de CEO-ul OnePlus, care suna aşa:

I’m guessing there’s some misunderstanding. Shall we talk about it during your visit in December?

Priviţi un răspuns elegant, asa, ca de la CEO la CEO:

Carl. We will be terminating our relationship with one plus. I will get back to you with more details shortly.

No misunderstanding. We have no reason to meet in sz [Shenzhen]. We are terminating.

Carl….Any and all communication in regard to oneplus and cyanogen must go through vik and myself.

We will halt support for oneplus devices immediately…..I am also requesting that oneplus stop using the cyanogen brand in any marketing collateral or communication in India.

Frank also cc’d is our general council. If you have any specific questions send them to all of us.

K

Sent from my iPad

Nu ştiu cine este Kirt McMaster, CEO-ul Cyanogen (domnul cu bluza albastră, din prim plan), dar pare un om de o foarte mare calitate. Cu ghilimele de rigoare! Mie îmi trezeşte amintiri tare neplăcute, aşa că nu vreau să mai aud de el. Oamenii mărunţi la caracter nu îmi sunt pe plac!

via XDA-Developers

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep