HomeFeaturedFocusCum activezi Cortana din Romania pe Windows 10

Cum activezi Cortana din Romania pe Windows 10

2Am promis ieri că revin cu informații legate de Cortana pe Windows 10 build 9926 pe PC. După ce am terminat de configurat noul build a venit momentul în care m-am dedicat Cortana. După cum probabil ați observat, Cortana nu numai că nu e activată direct de la instalare, dar noi cei din zonele în care serviciul nu este încă disponibil nu îl avem.

Partea bună este că se poate activa Cortana pe Windows 10 build 9926 și pentru utilizatorii ce folosesc Windows 10 în România. Pentru asta e nevoie să vă asigurați că aveți toate setările legate de limbă și de regiune pe United States.

Ca să vă dați seama dacă aveți Cortana pe Windows 10 scrieți pur și simplu ”cortana” în fereastra de căutare. Dacă nu apare nimic înseamnă că trebuie să faceți setările de care am vorbit.

Cum pregătești Windows 10 build 9926 de Cortana

Deschideți Control Panel și de acolo Clock, Language and Region. Aici se regăsesc toate setările pe care va trebui să le modificați.

Settings 1

Prima oprire este la Change your language preferences. Fiți siguri că aveți doar English (United States).

APROPO: Ca să meargă Cortana trebuie ca setările să fie unitare. Nu puteți pune undeva English US și în altă parte English UK.

Folosind Add a language puteți să adăugați și să eliminați caracteristicile dorite. Fiți siguri că setarea arată ca cea de mai jos.

Settings 2

Settings 3

Mergeți apoi la Region și setați English (United States). Apoi la locație faceți același lucru:

Settings 4

Este important ca și setările legate de dată, caractere, timp să fie la fel cu cele deja făcute. Verificați cum arată setările din noul modul Settings din Windows 10.

Settings 5

Dacă vă apare de exemplu ziua săptămânii scrisă în limba română să știți că nu veți putea activa Cortana.

Settings 6

La fel și pentru Region and Language.

Cum activezi propriuzis Cortana pe Windows 10 build 9926

În momentul acesta sistemul e pregătit de Cortana. Dați un restart și apoi scrieți din nou Cortana.

2

Din meniul contextual (apăsați pe zona cu trei linii paralele) aveți acces la setările Cortana. Prima dată puneți pe On butonul de sub Do you want Cortana to work for you?

Acum veți vedea că în Taskbar icon-ul de căutare și-a schimbat forma din lupă în cercul ce reprezintă Cortana.

3_13

De acum sistemul e gată să se folosească de Cortana. Ori apăsați pe buton și dați comanda vocală ori spuneți direct ”Hey Cortana” ca să activați asistentul – asta dacă aveți boxe și microfon active.

E momentul să faceți setările cu care va lucra Cortana. Din Cortana Home apăsați pe Settings și activați răspunsul la ”Hey Cortana”. Din Notebook veți selecta elementele importante: ce vă interesează, unde vă găsiți, cum călătoriți etc. și dacă doriți ca Cortana să vă ajute sau nu.

56

Puteți să vă jucați cu Reminders: funcționează chiar ok cu condiții legate de locații sau timp.

7

Din momentul acesta Cortana e cu voi, gata să vă ajute. Baftă!

 

Nu uitați că Microsoft permite să schimbați/ștergeți oricând informațiile pe care Cortana le strânge despre voi. Nu aveți decât să intrați în  Notebook-ul asociat Cortana și să dați delete.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Tot nu-mi merge Cortana…la inceput mi-a mers, apoi am schimbat setarile de data si ora si acum nu-mi merge. Am incercat sa le schimb la fel cum erau initial, dar niciun rezultat. Ce as putea sa fac ?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep