HomeFeaturedFocusPutine informatii noi despre Windows 10 pe telefon

Putine informatii noi despre Windows 10 pe telefon

clip_image002

Am așteptat prezentarea de astăzi despre Windows 10 cu foarte mult interes din prisma noutăților despre Windows Phone ce speram să vină. Microsoft trebuie neapărat să facă ceva ca să mențină platforma în atenția utilizatorilor (entuziaștilor?) și din păcate nici astăzi nu a făcut prea multe în direcția asta.

Da, a zis că în curând o să dea drumul la programul Insider pentru Phone (undeva în februarie o să vină primul build ce se va putea instala) și a zis că Windows 10 va fi numele pentru următorul Windows pe toate platformele. Am văzut niște schimbări minimale de interfață, adică un Action Center sincronizat cu PC-ul.

clip_image004

O zonă de setări care arată ca cele de pe PC plus o ordonare a noilor aplicații în zona New Apps, în ideea că vor putea fi identificare mai ușor de utilizatori. Nimic spectaculos.

Pentru partea de comunicare, Microsoft a arătat astăzi că Windows 10 pentru smartphone o să aibă opțiunea de interacțiune directă cu aplicațiile de mesagerie direct din Action Center, peste aplicația curentă – ex: răspunzi la SMS direct din action center.

clip_image006

Dacă vrei, poți lua tastatura virtuală și să o muți unde vrei pe ecran.

Din demo-ul făcut de Joe Belfiore am văzut că în Windows 10 de smartphone va fi detectata interacțiunea cu Skype si se va integra automat ca și modalitate de comunicare, indiferent ce era folosit înainte – adică se mută canalul de mesagerie.

Azi s-a vorbit și s-au arătat în acțiune conceptele Universal Apps care vor guverna Windows 10: pe scurt, prin Universal Apps un program de Windows 10 va fi scris o dată și același cod va rula pe toate platformele Windows 10 (telefon, tabletă, PC) cu interfața adecvată. Din asta vom înțelege că smartphone-ul cu Windows 10 e poziționa ca și un companion de PC.

Word-ul de pe Windows 10 de pe smartphone are aceleași opțiuni de editare complexă. Pentru PowerPoint: recent documents e sincronizat pe telefon și tableta și PC, beneficiază de accelerare grafică pentru prezentări.

Aici mi-a plăcut foarte tare ideea vehiculată: iei smartphone-ul (în prezentare a fost un Lumia 1520 – deci sigur pe 1520 rulează Windows 10) și îl legi la un proiector/monitor/tv și deschizi PowerPoint-ul pe el.

clip_image010

Și clientul Outlook de smartphone e schimbat, mai complex și mai aproape de Outlook de desktop. E Universal App, aceiași aplicație până la urmă.

clip_image013

Vedem la lucru, una lângă cealaltă aplicația Calendar de PC și smartphone. Același cod, aceiași interfață, optimizată pentru dimensiunea și aspectului ecranului.

clip_image015

În continuare, pe ideea de Universal Apps, aplicația de fotografii are și ea același cod pe Windows 10 pe desktop și Windows 10 pe telefon.

clip_image019

La ce trebuie să ne mai așteptăm este că aplicația Photo îmbunătățește automat pozele, face automat galerii, prezentări.

Toate aceste facilități vor veni în curând și în versiunile de test pentru Windows 10 de PC și smartphone. Reamintesc, următorul build de Windows 10 vine săptămâna viitoare, cel de smartphone după 1 februarie în programul Insider.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep