HomeFeaturedFocusTim Cook, un CEO cu mult bun-simt

Tim Cook, un CEO cu mult bun-simt

Am citit de vreo trei ori materialul in care cei de la Bloomberg expuneau câștigurile CEO-ului Apple de anul trecut, crezând că este vreo scăpare. Nu de alta, dar din postura de Chief Executive Officer, Tim Cook a încasat anul trecut o compensație totală de 9,22 milioane de dolari. Poate părea foarte mult, dar în lumea managerilor marilor giganți, suma este relativ mică. Chiar în interiorul Apple, persoane ca Angela Ahrendts, șefa diviziei de retail și comerț online sau Luca Maestri, CFO-ul companiei, au primit compensații totale mai mari. 73,4 milioane pentru Angela Ahrendts și 14 milioane pentru Maestri. Sumele cu tot cu valoarea acțiunilor primite. Surprinzător, mai ales pentru unul ca mine, care s-a lovit de sintagma “sunt director executiv în firmă, nu poți să câștigi mai mult ca mine într-o lună”!

Tim Cook și-a primit porția de acțiuni odată cu înscăunarea sa, în 2011. Un pachet generos, întins pe durata a zece ani, în valoare totală de 376,2 milioane de dolari. Așa că nu din punctul acesta de vedere trebuie să îi plângem de milă.

Am putea să îl compătimim pentru faptul că nu și-a putut lua tot concediul pentru anul trecut. Motiv pentru care, zilele rămase i-au fost plătite cu 56.923 dolari. Aproape că îmi vine să mă întreb oare ce tichete de masă primește! 🙂

via Bloomberg

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep