HomeFeaturedFocusDe sezon: ochelarii de schi RideOn aduc realitatea augmentata pe partie

De sezon: ochelarii de schi RideOn aduc realitatea augmentata pe partie

image

Constant cu plăcere că proiectele din zona wearable care țintesc sporturile de iarnă, în special schiul, continuă să fie în actualitate. Cel mai nou, RideOn, anunțat pe Indiegogo aduce ceva în plus față de ceea ce văzusem ceva: realitatea augmentată vine pe o platformă Android și transformă niște ochelari calsici de schi într-un ecran virtual în care putem vedea o grămadă de informații utile de la traseul ales și până la interacțiuni cu prietenii.

image

Pentru toți cei ce practică schiul împreună cu prietenii – și majoritatea dintre noi fac asta – RideOn vine ca o soluție interesantă de a păstra vie interacțiunea datorită funcției AR: peste imaginea reală pot fi suprapuse multe informații utile: viteză, traseul ales, hartă, locațiile prietenilor, mesaje etc.

image

Platforma propusă de RideOn vine cu o platformă construită în jurul unui procesor Dual Core la 1 GHz Arm Cortex, 1 GB RAM, WiFi, Bluetooth, microUSD, un display de 24 inci diagonală și o baterie de 2200 mAh.

 

20150121054639-features22

Plus o cameră video HD, senzor de lumină și opțiuni de înlocuire a lentilelor. Din ce spun fondatorii proiectului bateria ar trebui să ajungă pentru cel puțin 7 ore de folosire continuă, adică suficient pentru o zi de schi – asta ar face soluția RideOn să ofere o autonomie dublă față de proiectele similare.

Interesan este că deja scopul inițial a fost atins: 75000 USD strânși deja. Odată cu asta și oferta inițială de ochelari la 499 USD s-a terminat. E încă în picioare cea de 519 USD.

image

Acum sunt strânși peste 97000 USD și timp mai e: 21 martie e data la care se va termina promoția pe Indiegogo. Dacă lucrurile merg bine, primele modele vor veni în septembrie 2015.

La nivel teoretic sună. Aș vrea să văd că proiectul și vede lumina zilei. Până atunci ne bucurăm de promisiune:

via Indiegogo

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep