HomeFeaturedFocusStatistici care mangaie orgoliul Apple

Statistici care mangaie orgoliul Apple

Au mai scornit cei de la Strategy Analytics o statistică special croită pentru a ridica Apple pe un soclu înalt, de unde să se uite în jos la muritorii de rând. Până la urmă, nu este prima ispravă de acest fel din partea firmei de cercetări, au o experiență uluitoare în a scoate cifrele din context pentru a pune un anumit client într-o lumină aparte. De obicei se întâmplă tocmai cu compania care plătește respectiva cercetare, așa că tare mi-ar fi plăcut să știu și cine a suportat costurile pentru studiul aiuritor la care fac acum referire și care spune că Apple absoarbe 88% din profitul generat de piața de smartphone.

Că știm toți că Apple are obiceiul de a ține prețurile produselor sale foarte sus, mult mai sus decât ar trebui dacă luăm în calcul strict hardware-ul oferit (vorbim de piața de smartphone în materialul nostru). Dar de aici și până la a genera enormitatea care face titlul articolului, este cale lungă și cred că este imposibil ca cineva să poată calcula exact marjele de profit pentru fiecare producător. Materialul este cu atât mai suspect, cel puțin pentru mine, cu cât comunicatul de presă lovește direct în Android, evidențiind așa-zisele recorduri fiscale negative.

Este o chestiune de școala generală  faptul că nu poți cumula profiturile unei piețe întregi, pe care unii jucători chiar scot profit negativ. Dar doar unii. Asta presupunând că chiar ai acces la toate aceste date. La fel cum mi se pare elementar să încerci să eviți comparațiile dintre o companie (pe care o ridici în slăvi fățiș) și o alăturare ilogică de alți producători. Dar, chiar și în industria aceasta a studiilor de piață “total obiective”, banul probabil că dictează.

via Strategy Analytics

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep