HomeFeaturedFocusApple urca pe primul loc in topul global al producatorilor de smartphone

Apple urca pe primul loc in topul global al producatorilor de smartphone

Compania din Cupertino reușește o lovitură importantă de imagine cu acest studiu, dată direct în plex rivalilor de la Samsung, care au stat cățărați pe prima poziție a podiumului de undeva din 2011. S-a întâmplat în ultimul trimestru al anului trecut, dacă cifrele celor de la Gartner, care se laudă cu acest studiu, sunt corecte. A spune doar că diferența dată de realizatorii acestei cercetări, de la 74,83 milioane de telefoane vândute de Apple, la cele 73,03 milioane vândute de Samsung, este una foarte subțire. Pozițiile se vor putea inversa rapid la următoarea livrare de cifre. Mai ales că noile Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge își vor aduce clar contribuția la creșterea cifrei de vânzări. Va fi un meci interesant de urmărit.

Totuși, pentru fanii Apple, urmăriți puțin și vânzările pe tot anul, nu doar pe cele de pe ultiumul trimestru, care sunt ușor scoase din context.

tabel vanzari smartphone

Două alte chestii mi-au atras atenția la acest material. Tonul extrem de pro-Apple folosit de cei de la Gartner în comunicatul lor de presă oficial, peste care vreau să trec cât mai repede. Am mai spus-o, cel care plătește studiul este întotdeauna pieptănat puțin la finalul acestuia.

Și vine apoi continuarea clasamentului. Pe locul al treilea îi găsim pe cei de la Lenovo, pe locul al patrulea pe cei de la Huawei. Unde este Xiaomi? Cei care se aflau la un moment dat pe locul al treilea și ținteau înspre primul loc? Sunt pe locul al cincelea! Mai ține cineva minte când am spus că pentru Xiaomi va fi mai greu să păstreze acea poziție decât să acceadă mai sus? Ei bine, cred că e valabilă aceeași teorie și pentru Apple. Greul de-abia acum începe!

via Gartner

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep