HomeFeaturedFocusOnePlus One cu Sailfish OS vazut la MWC

OnePlus One cu Sailfish OS vazut la MWC

Ce poate să se nască între un producător de telefoane smart care tocmai s-a ars (destul de urât, aș spune eu) cu un sistem de operare (și mai ales cu oamenii lipsiți de obraz din spatele lui) și se află în căutarea de noi alternative și un alt producător de hardware care deține propriul său sistem de operare și care este dispus să îl licențieze și către terți? Este evident, o relație. Pare chimie curată, cel puțin la nivel teoretic.

Până la materializarea oficială a acestei legături, mai este destul. Asta deși un model One de la OnePlus a fost văzut pe la MWC cu Sailfish OS rulând pe el și o mare parte a fanilor celor două tabere s-a entuziasmat rapid. Pentru a putea face posibilă rularea sistemului de operare de la Jolla pe modelul One, s-a folosit un Sailfish OS Hardware Adaptation Development Kit, un fel de emulator care substituie o instalare reală. Așa că mai sunt pași de făcut.

Totuși, sunt șanse mari ca o astfel de colaborare să se concretizeze. Finlandezii de la Jolla vor cu tot dinadinsul să devină o alternativă palpabilă la Android și să oprească dependența producătorilor de Google, iar cei de la OnePlus, care vor apărea și pe la noi ceva mai oficial, au vrut, încă de la început, să ofere altceva, mai puțin convențional, fanilor săi.

via Jolla

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep