HomeFeaturedFocus5 motive pentru a cumpara HTC One M9

5 motive pentru a cumpara HTC One M9

HTCOneM9 09

Merită să investești în noul smartphone flagship produs de HTC, adică în One M9? Sunt aproape de finalul perioadei de testare și opinia îmi este deja formată: One M9 are puncte bune, foarte bune și câteva slabe. Una peste alta, e indiscutabil un smartphone de TOP care merită atenția dumneavoastră.

Până voi scrie review-ul complet vă dau 5 motive pentru care merită să vă luați deja un HTC One M9.

1. Design, construcție, materiale

One-M9-Plus-600x340

Am folosit aproape toate aparatele făcute vreodată de HTC (și QTEK) și pot să spun fără să greșesc că HTC One M9 este cel mai elegant Android pe care am avut ocazia să îl văd. Nu diferă extrem de mult de predecesorul său One M8 și de data asta asemănarea nu e un lucru deloc rău. Ce era bun, a fost făcut și mai bun, după cum spune și HTC în materialele de promovare.

HTC One M9 are carcasă metalică, unibody, rotunjită și puțin bombată pe spate în combinație de champagne și gri pe modelul testat de mine. Slot-urile pentru microSD și nanoSIM sunt bine poziționate și acoperite cu o ușiță metalică. Butonul de volum este acum împărțit în două: sus și jos, imediat sub ele fiind cel de pornire/oprire.

Difuzoarele au păstrat poziționarea deja clasică deasupra și dedesubtul display-ului. Iar în partea superioară există o bandă de plastic ce lasă să funcționeze senzorul IR de pe smartphone.

htc-one-m9-vs-htc-one-m8-10-710x399

De oriunde l-ai privi cu greu poți să îi găsești vreun cusur la capitolul design.

Și dacă tot am vorbit despre cum arată și cum e construit, cred că unii vor dori să protejeze acest aspect premium. Mi-am adus aminte că anul trecut aproape am distrus un One M8 scăpându-l pe un morman de pietriș, moment în care am zis că ar fi bine să am la mine huse de protecție ori de câte ori voi pleca în vacanță.

Dacă vă interesează subiectul, am avut în teste de la Mobiledirect.ro trei modele Case Mate.

HTCOneM9 10

Prima e de plastic transparent subțire, ce acoperă doar spatele.

HTCOneM9 01HTCOneM9 02

A doua e tot transparentă dar în combinație gel și plastic, acoperă și partea laterală.

Iar a treia este pentru aventurierii ce știu că mai devreme sau mai târziu smartphone-ul lor va suferi în urma acțiunilor lor. Lor le recomand varianta Tough care mi-a plăcut cel mai mult dintre cele trei avute.

HTCOneM9 04HTCOneM9 05

Husa Case Mate Tough are și o suprafața texturată pentru o mai bună aderență.

2. HTC Sense 7 și Android 5 Lollipop

Screenshot_2015-04-15-21-51-55Screenshot_2015-04-15-21-51-44

Al doilea motiv pentru care merită să investiți în HTC One M9 este interfața HTC Sense 7 unde sunt agregate și prezentate inteligent informațiile de care avem nevoie. De la știri personalizate la mesajele de pe Facebook, Twitter, Linkedin, intrările din calendar. Prin Sense 7 contactele stocate în agenda de pe Android au asociate informații relevante precum email-urile primite, convorbiri, mesaje, postări de pe rețelele de socializare, treabă pe care HTC continuă să o facă foarte bine. După mine aici e diferența fundamentală între un aparat HTC și oricare alt Android de pe piață: modul în care software-ul vine să te ajute să folosești mai simplu smartphone-ul.

Screenshot_2015-04-15-21-52-09Screenshot_2015-04-15-21-52-16

HTC One M9 vine cu Android Lollipop 5.0.2.

3. BoomSound, un sunet de calitate

boomsound

One M9 continuă să folosească același sistem de difuzoare pe care le avea și One M8, oferind un sunet de calitate, Dolby, și la un nivel ridicat al volumului. Pentru toți cei care au nevoie de sunet bun pe smartphone, One M9 e cea mai bună alegere.

4. Sistemul de camere foto

În One M9 HTC a mutat sistemul UltraPixel de pe camera din spate pe cea din față – faptul că pozele pot să iasă mai luminoase e un avantaj pentru selfie-uri, curent ce câștigă tot mai multă popularitate. Pentru camera principală HTC a decis să folosească un senzor de 20 MP, fără stabilizare optică din păcate.

Cu toate astea pozele sunt bunicele și încă se lucrează la un update de software care să le facă și mai bune. Peste ele toate funcțiile EYE oferite de HTC pentru prelucrarea și manipularea pozelor sunt un plus important pentru toți acei utilizatori care vor să aplice filtre și modificări pe poze înainte de a le trimite prietenilor sau pe rețelele de socializare.

5. Suportul comunității de entuziaști

Lucrul pe care îl apreciez cel mai mult la aparatele HTC pe Android (și nu numai) este acela că sunt construite în ideea de a oferi comunității de utilizatori ceea ce își dorește: hardware de calitate, rapid cu un software care poate fi personalizat. Nu cred că există un alt exemplu mai bun decât HTC în ceea ce înseamnă rolul comunității de entuziaști vizavi de construirea unui sistem de operare personalizat, extrem de rapid, cu cele mai noi update-uri preluate aproape imediat. Ca să nu mai zic că HTC oferă oficial suport pentru deblocarea bootloader-ului și instalarea de sisteme de operare personalizate (cu acceptul pierderii garanției). Pe forumul XDA găsiți toate informațiile dorite.

Am pe HTC One M8 un ROM custom (InsertCoin) – adică un sistem de operare periat și optimizat de pasionați – și nicio clipă nu îmi pare rău de alegerea făcută. Am avut Lollipop înaintea multora, am viteză și stabilitate plus elemente terțe. Deja a început munca și pentru HTC One M9 așa că mă aștept să văd lucruri frumoase.

Țineți minte un lucru: la un moment dat producătorii nu vor mai oferi update-uri pentru sistemul de operare. Însă o comunitate puternică va ține în viață aparatul cât se poate de mult și asta ar trebui să fie un motiv determinant în a alege un smartphone în defavoarea altuia.

 

EXTRA: suport pentru folosirea cu mânuși

Am observat că în meniul Display de pe One M9 există o opțiune prin care smartphone-ul poate să fie folosit cu mânuși, e de fapt o îmbunătățire la nivel software care face ca ecranul să poată fi folosit și dacă purtăm mânuși. Nokia introdusese așa ceva pe seria Lumia.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep