HomeFeaturedFocusCum arata piata de smartphone la inceputul lui 2015

Cum arata piata de smartphone la inceputul lui 2015

Păi, înainte de a lăsa graficul celor de la TrendForce să vorbească de la sine, cel puțin în ceea ce privește cifrele de vânzări și cotele de piață ale marilor producători, trebuie să remarcăm câteva lucruri. Asta sub rezerva veridicității acestor cifre, care încă mai pot suferi modificări.

În primul rând trebuie să remarcăm că vânzările din primul trimestru al anului au scăzut față de ultimul trimestru al anului trecut cu aproape 10 procente. Semn că, în bătălia marilor producători pentru supremație va conta foarte mult convertirea fanilor brandurilor concurente. De acolo vor avea masă de creștere companiile. Asta poate explica unele atacuri directe între producători.

Apoi, nu am cum să nu remarc faptul că Samsung deține prima poziție. Mai mult, conform celor de la TrendForce, nici nu a părăsit-o vreodată. Doar că acum cota de piață deținută de coreeni este una mult mai sănătoasă în comparație cu cea a rivalilor de la Apple. Sunt chiar curios să văd o reacție oficială la acest top, dacă ea va exista.

Nu în ultimul rând, unde-i Xiaomi? Până la locul al cincelea, acolo unde avem datele, nu prea se văd. Semn că nu este bine să te umflii prea tare în pene, pentru că la un moment dat va trebui să și expiri. Vă las cu cifrele mai exacte, cu mențiunea că încă au nevoie de o confirmare oficială sau de o confruntare cu alte studii.

trend force

via TrendForce

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep