HomeFeaturedFocusO parere despre LG F60, Androidul cu 4G la 0 lei

O parere despre LG F60, Androidul cu 4G la 0 lei

LG F60 06

LG F60 e unul dintre puținele Androide cu 4G ce se găsesc la prețuri extrem de bune (0 EUR) în oferta Orange și Vodafone și e firesc să vă puneți o întrebare simplă: ”Merită să îl iau?”. În articolul de față am de gând să vă ajut să luați singuri decizia aceasta.

F60 e un smartphone LG cu display de 4.5 inci, din categoria aparatelor cu preț foarte mic. Avantajul său major este dat de faptul că oferă o conexiune 4G pe o platformă Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 cu procesor quad-core la 1,2 GHz A53, 1 GB RAM și GPU Adreno 306.

În afară de suportul 4G scheletul lui LG F60 era la modă acum mai bine de doi ani – asta dacă veți dori cumva să îl comparați cu oferta telefoanelor de top ale momentului, treabă ce nu ar fi recomandată. Pentru că vorbim de un telefon extrem de ieftin dotat cu 4G și un display de 4.5  (LCD IPS) cu rezoluție de 480 x 800 pixeli (densitate de 207 ppi). De aceea toată analiza legată de oportunitatea alegerii trebuie să se facă în jurul prețului: ce se primește?

Cred că prima întrebare pe care cineva ce s-a oprit asupra lui LG F60 trebuie să o ridice este legată de ceea ce poate face acest smartphone. Poate el să pună în valoare conexiunea 4G?

Păi să vedem …

La ce poate fi folosit LG F60?

În primul și în primul rând trebuie să știți că deși are 1 GB RAM, LG F60 are doar 4 GB pentru stocare din care aveți liberi cam 512 MB. Din acest motiv e absolut necesar să aveți în vedere folosirea unui microSD pe care să instalați aplicațiile folosite și să vă țineți pozele/documentele.

Pentru câțiva zeci de lei puteți lua un card microSD de 32 GB (capacitatea maximă recunoscută) și rezolvați problema.

LG F60 07

Pe LG F60 rulează Android KitKat 4.4.4 peste care există interfața clasică a LG, inclusiv opțiunea de deblocare Knock Code de care am vorbit în mod repetat și pe care o consider un plus important pe telefoanele LG cu Android.

Implicit pe smartphone nu sunt instalate prea multe aplicații – e normal, dacă e criză de spațiu de ce să fie ocupat cu bălării? Există Google Play Store din care se poate instala orice se dorește. Eu l-am pus la treabă serios cu Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, Outlook, GMAIL, Chrome, toate instalate în memoria internă. Nu a mai rămas loc de nimic, așa că nu vă recomand să încercați și voi.

Pe zona de rețele sociale, adică Twitter, Facebook, Instagram LG F60 merge binișor. Pentru un smartphone de categoria lui aș zice chiar că își face treaba excelent. L-am testat exclusiv pe 4G-ul Vodafone unde timpii de upload/download pentru sursa de informații au fost normali și de reținut, nu am avut probleme cu upload-uri eșuate sau imposibilitatea de a descărca ceva, situații ce mai pot apărea pe smartphone-uri cu această configurație.

Mergând mai departe LG F60 se achită bine de treabă și pe post de birou mobil: mailurile via GMAIL și Outlook se consultă instant, browsing-ul merge decent pentru că ecranul de 4.5 inci (chiar și doar 480 x 800 pixeli) e suficient de mare încât informația să poată fi citită fără probleme.

Screenshot_2015-03-24-21-23-22Screenshot_2015-03-24-21-17-33Screenshot_2015-03-24-21-17-27

O activitate a mea predilectă este cea de citit știri în Flipboard. M-am bucurat să văd că se instalează și funcționează destul de bine. Vă dați seama că informația nu e afișată instant, timpii de încărcare fiind sensibili mai mari decât pe un One M8 sau Galaxy S6.

Alte destinații de folosire unde LG F60 și-a făcut treaba suficient de bine încât să merite să le aduc în discuție sunt navigarea asistată de GPS cu Google Maps, unde și 4G-ul și display-ul de 4,5 inci ajută; poze ocazionale; redare de muzică în căști cu altele decât cele din pachet …

Nu mă joc pe smartphone pentru că nu am timp și nu văd rostul pierderii timpului cu așa ceva. De asta nu vă pot spune nimic despre cum s-ar comporta într-o astfel de situație. În schimb pot să vă spun care e performanța lui măsurată cu benchmark-urile Quadrant, Benchmark Pi și AnTuTu Benchmark.

Quadrant: 11692 puncte. Pentru comparație HTC One M9 dă undeva peste 23000.

Benchmark Pi: 333 ms. Galaxy S6 reușește 83-137 ms.

Iar în AnTuTu Benchmark LG F60 reușește un scor de 21403 puncte. Cel mai rapid smartphone pe care l-am avut, adică One M9 a reușit peste 52000 de puncte.

Screenshot_2015-03-20-08-21-45Screenshot_2015-03-20-08-20-42Screenshot_2015-03-20-08-19-52

Tradus în termeni uzuali LG F60 are o performanță cam de trei ori mai mică decât un smartphone Android de TOP al momentului dar costă cu până la 6 ori mai puțin.

Cum arată?

Aici discuția e interesantă. Cum arată LG F60? El vine cu o carcasă ce e deja clasică în lumea smartphone-urilor Android. Adică rotunjită la margini, un ecran ce merge pe toată parte din față, un capac de plastic mat, cu fante pentru difuzor și slot-urile audio/microUSB. Bateria se poate scoate și schimba la nevoie.

LG F60 01

Calitatea finisajelor nu e chiar un punct forte al acestui smartphone făcut de LG. Bordura metalică e dată cu o vopsea neagră ce probabil va fi suferi în timp. La fel și plasticul carcasei ce are șanse mari să zgârie dată fiind aderența sa mare.

LG F60 11

Poate fi protejat? Bineînțeles. De la Smilegsm.ro am primit pentru testare special pentru LG F60 două huse transparente, din silicon, pe care le-am încercat. Telefonul arată în continuare bine și cu husa pe el, se folosește la fel de bine.

LG F60 16LG F60 18

Partea bună a lui LG F60 este că fiind de mici dimensiuni 127.5 x 67.9 x 10.6 mm și doar 129,6 g intră în categoria smartphone-urilor pe care le uiți că le ai în buzunar. Mă simt nevoit să repet că venind de la un Lumia 1520, trecerea către un display de 4,5 inci e un moment în care pot evalua foarte clar ce am avut de câștigat și ce am pierdut mergând pe un phablet. Dar asta este o altă discuție.

LG F60 19

Nu avem niciun buton hardware pe fața ecranului, doar pe laterale fiind cele de volum (dreapta) și cel de pornire/oprire (stânga).

LG F60 05LG F60 08

Camera foto: 5 MP fără pretenții

Camera de pe LG F60 poate face poze de rezoluție 2592 х 1944 pixeli și are autofocus și LED flash. Adică un minim ce vă permite să faceți niște poze decente atâta vreme cât lumina ambientală e foarte bună.

LG F60 09

F60 are și cameră frontală VGA. Dacă cea principală e fără pretenții vă dați seama că de la cea principală cerințele trebuie să fie și mai mici. Luați-o așa: dacă vreți un Skype, merge să fie folosită. Pentru selfie-uri reușite mai bine căutați-vă altceva.

La lansarea Samsung Galaxy S6 am reușit să fac poza asta în condiții de iluminare artificială. Spune tot despre capabilitățile camerei foto.

20150317_185815

Autonomie, performanță

Dacă la capitolul viteză LG F60 stă destul de bine, autonomia pe 4G cred că putea să fie mult mai bună. Bateria de 2100 mAh pe sistemul quad-core la 1,2 GHz ar fi trebuit să facă o figură mult mai bine. Cu display-ul dat la strălucirea minimă (care în soare nu vă lasă să vedeți nimic pe ecran) LG F60 m-a dus aproape o zi. Eu nu sunt tocmai cea mai bună referință, probabil pentru un utilizator normal două zile ar fi ceva fezabil.

LG F60 13

Concluzie: ok pentru cine nu are pretenții ridicate

Și acum elementul de final: merită LG F60? Cred că răspunsul e direct proporțional cu cerințele utilizatorului. Pentru cine vrea să vadă cum e cu internet-ul și primește 4G atunci poate că ar fi mai bine să scoată ceva bani din buzunar și să se orienteze către alte aparate. O sugestie ar fi LG G3 S (mini) care deși e similar ca și configurație arată și se mișcă mai bine.

Dar pentru cine ia acum contact cu internetul și vrea un telefon ieftin, atunci LG F60 e o afacere bună și nu contează mai deloc 4G-ul.

Info: www.lge.com

Preț: de la 0 EUR alături de abonament la operatori

PRO CONTRA
+ pret
+ display
+ 4G
+ Knock Code
+ dimensiune mică
– aspect
– camera foto
– lipsa memoriei interne
– calitatea sunetului
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua! Cred ca mi-au fost sterse toate programele originale ale telefonului si acum nu mai porneste. Am incercat sa-l resetez, ajutandu-ma de un tutorial, din pacate a ramas in stadiul de / aprins cu sigla LG life’ Good / powered android.
    Mai sunt sanse sa isi revina, sa-l folosesc? Va multumesc!

  2. Salut,
    Detin telefonul Lg F60 din Martie 2015 si pot spune ca la nivelul lui de pret este insotit de un chipset Snapdragon ce il face foarte stabil si fiabil.La capitolul design nu exceleaza ,dar avem sticla pe toata suprafata frontala si un plastic mat care nu prea se zgarie asa usor ,ce ii da un aer elegant.Minusul major este criza de memorie iar varianta de 8 gb este o raritate.Il recomand orcui vrea un telefon pana in 500 RON fara conectare.Nu critic ceilati producatori dar este singurul telefon ieftin facut cu materiale de calitate.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep