HomeFeaturedFocusMicrosoft da drumul la protectia antifurt pe Windows Phone, deocamdata pe Lumia...

Microsoft da drumul la protectia antifurt pe Windows Phone, deocamdata pe Lumia 640 si 640 XL

image_thumb51

Microsoft a început să pună în practică serviciile de protecție antifurt și de blocare de la distanță a smartphone-urilor cu Windows Phone. Primele modele care beneficiază de așa ceva sunt noile lansate Lumia 640 și 640 XL, produce ce vor veni oficial în România de săptămâna viitoare.

Funcția desprea care vorbim de numește Reset Protection și odată activată nu va permite eliminarea deblocării prin parolă a aparatului chiar și dacă i se face un hard reset sau este pus un nou ROM pe el. Practic aparatul furat nu va mai putea fi folosit, sistem de protecție similar cu cel oferit deja de Apple pentru iOS care a dovedit că și fără cooperarea operatorilor de telefonie mobilă se poate opri furtul de smartphone-uri.

Amintesc că în unele state din SUA se discută deja de obligativitatea ca toate smartphone-urile ce vor fi vândute după o anumită dată să aibă activ un astfel de sistem de protecție. Aștept să văd când o să ajungă prevederea asta și în Europa.

image

Microsoft pune la dispoziție și un serviciu prin care se poate verifica dacă un anumit aparat are sau nu activă opțiunea Reset Protection. Folosind IMEI-ul smartphone-ului pe site-ul Microsoft cei interesați pot verifica în ce stadiu este propriul aparat – dacă vreți să cumpărați un smartphone Lumia 640 (deocamdată) îl puteți verifica înainte. INteresant este că dacă cel ce a setat parola dorește, poate să deblocheze de la distanță aparatul via serviciul web Find My Phone.

Era să uit: obțineți IMEI-ul cu codul *#06# introdus în dialer.

Ce urmează? Reset Protection va veni pe Windows 10 așa că toate aparatele ce vor putea face update-ul vor fi capabile să folosească funcția!

Mai multe detalii găsiți la Microsoft pe site.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep