HomeFeaturedFocusBlackBerry din nou pe taraba

BlackBerry din nou pe taraba

În timp ce unele companii își urlă intenția de vânzare și nu găsesc cu niciun preț potențiali cumpărători, vezi exemplul Sony, pentru diviza sa de mobile, altele încearcă să se redreseze prin forțe proprii, dau semne că reușesc acest lucru, ba chiar mai fac și achiziții interesante, dar au parte de un adevărat alai de pețitori, care de care mai dornic de o preluare. La această categorie din urmă, de departe cea mai edificatoare figură este cea a canadienilor de la BlackBerry, care pare să fi ajuns iarăși, a nu știu câta oară, în atenția giganților IT.

Și dacă interesul Lenovo, mai vechi, s-a lovit de refuzul autorităților, care au considerat că BlackBerry este o companie sensibilă pentru securitatea națională, pe mine mă surprinde sincer tentativa lui Xiaomi, ce pare sortită eșecului încă din start. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar pentru securitatea națională a Canadei îmi par la fel de dăunători Lenovo, Xiaomi, sau Huawei. Chiar dacă ei, măcar de fațadă, caută această mutare pentru a-și întări poziția pe piața din Statele Unite. Păi oare ce vă împiedică să veniți direct? Mă miră sincer și acum ușurința cu care Google a primit verde să vândă Motorola către Lenovo. Dacă mi-ar plăcea teoriile conspirației, am avea ce discuta o vreme îndelungată, analogii cu Calul Troian și altele. Și culmea e că îmi plac chiar mult teoriile conspiraționiste.

Însă trebuie să revenim la BlackBerry și la faptul că tocmai motivele enumerate mai sus par să avantajeze un alt pețitor de rang înalt. Microsoft pare și ea foarte interesată de o preluare a canadienilor, iar eu o văd ca pe o mișcare mult mai sănătoasă pentru ambele părți. Patentele și eforturile înspre zona de software făcute de către BlackBerry se potrivesc ca o mănușă peste ceea ce oferă deja Microsoft. Însă, cum companiei din Redmond îi va fi destul de greu să păstreze două sisteme de operare mobile, tare îmi este că soarta unuia dintre ele ar fi pecetluită în cazul unei asemenea manevre. Ghici oare a căruia?

Chiar și așa, tot o găsesc ca fiind cea mai potrivită variantă. Deocamdată suntem la stadiul de informații venite pe surse, via DigiTimes, care, evident, nu au primit nicio confirmare oficială de la niciuna dintre părțile menționate. Însă evoluția lucrurilor este de urmărit.

via DigiTimes

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep