HomeFeaturedFocusS-au resemnat si cei mai indarjiti: Samsung domina piata!

S-au resemnat si cei mai indarjiti: Samsung domina piata!

Este vorba despre un nou studiu care analizează piața globală de smartphone în primul trimestru al acestui an și care confirmă că Samsung este producătorul numărul unu de telefoane inteligente în această perioadă. Însă de data aceasta este vorba despre studiul Gartner, una dintre puținele companii de analiză a pieței care a dat Apple ca fiind numărul unu mondial în ultimul trimestru al anului trecut, o firmă de cercetare care manifestă o suspectă afinitate pentru compania din Cupertino.

De altfel, în ciuda publicării rezultatelor care atestă sau certifică (cum vreți voi) că Samsung este liderul pieței de smartphone (rezultate care diferă destul de puțin chiar și ca cifre de ceea ce știam deja), în comunicatul de presă publicat de către Gartner pe marginea acestui studiu, focusul este legat tot de Apple și de succesul acestei companii, mai ales pe piața din China, pe care o domină copios:

Apple continued to exhibit a strong performance in the quarter, particularly in China. iPhone sales were up 72.5 percent during the first quarter of 2015, making Apple the No. 1 smartphone vendor in China — just ahead of Xiaomi — for the first time. Greater China also became Apple’s largest volume market, ahead of North America, thanks to strong sales in China during the first quarter of 2015. Apple’s extension into more Asian markets helped it close the gap with Samsung globally. In the same period last year, there was a difference of more than 40 million units with Samsung; this difference has been halved, within one year, to just over 20 million units.

studiu gartner

Nu vi se pare că era mai normal să se facă o analiză a pieței așa cum a fost ea studiată, le nivel global, sau, dacă tot se analizează și brand-urile separat, să se discute și despre liderul suprem (nici nu îi mai spun numele)? Dar deh, o relație excelentă de prietenie nu se poate șterge cu buretele.

via Gartner

 

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep