HomeFeaturedFocusOficial: cum deblochezi bootloader-ul de pe LG G4 pentru ROM-uri terte

Oficial: cum deblochezi bootloader-ul de pe LG G4 pentru ROM-uri terte

lg-g4-unlock-bootloader-700x394

Îmi place tot mai mult direcția pe care a apucat-o LG: odată că ajutorul Google pe Nexus 5 se simte în G3 și G4, două produse Android de excepție ce rivalizează de la egal cu flagship-urile Samsung și HTC luându-le chiar fața uneori și apoi că au avut curajul să intre pe piețe noi – smartwatch. Iar azi a mai venit încă un motiv: au înțeles că un flagship va avea succes dacă e folosit și promovat de entuziaști și prin urmare au îndepărtat o barieră esențială în adopția lui G4 de către această zonă de utilizatori. Mai exact au lansat un instrument oficial cu care un utilizator de LG G4 poate să deblocheze oficial bootloader-ul de pe LG G4 și așa să poată instala ROM-uri Android terțe, personalizate.

Dintotdeauna folosesc HTC exact pentru acest motiv: am posibilitatea să pun pe smartphone ROM-uri Android personalizate, de multe ori de câteva ori mai rapide și suple decât cele originale HTC. Acum, că LG a dat mână liberă entuziaștilor, LG G4 devine un aparat și mai atractiv și sunt foarte tentat să văd cum merge un ROM personalizat pe sample-ul cu care mă joc zilele acestea.

Până atunci vă spun doar că LG are o pagină dedicată unde oferă detalii clare despre cum se poate debloca bootloader-ul de pe versiunile LG G4 din Europa ce nu sunt achiziționate de la operatori (G4 815 for the EU open market). Dacă vă interesează descărcați de aici tool-ul și urmați instrucțiunile.

ATENȚIE! Ca și în cazul HTC, deblocarea bootloader-ului duce la pierderea garanției și odată cu asta și la imposibilitatea de a mai primi update-uri software pe canal oficial. Asta nu ar trebui să fie o problemă din moment ce ați înțeles riscurile și ați ales să folosiți avantajele instalării unor ROM-uri terțe.

Pentru moment operația e ireversibilă: odată deblocat bootloader-ul de pe LG G4 el nu mai poate fi blocat înapoi (și?).

Dacă vă tentează stați cu ochii pe thread-ul LG G4 de pe XDA. Imediat ce vor apărea primele ROM-uri terțe, aici le veți găsi.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep