HomeFeaturedFocusCum merge Windows 10 Insider Preview build 10162 pe tableta

Cum merge Windows 10 Insider Preview build 10162 pe tableta

Windows 10JPG

Nu am mai avut răbdare să stau pe sisteme de test și am decis ca de vineri să trec complet pe Windows 10 (build 10162 deocamdată) și Office 2016 Preview pe o tabletă Asus T300 Chi cu 8 GB RAM și 128 SSD ca să îmi dau seama cum o să fie cu adevărat Windows 10 pe un sistem productiv. Au trecut două zile de teste cu soluția hibrid, în majoritatea timpului folosită pe post de tabletă, și pot să spun că nu regret nici măcar o clipă că am schimbat Windows 8.1 x64 cu Windows 10.

Tableta se mișcă excelent, experiența de lucru în Tablet Mode e foarte bună, autonomia pare în regulă până acum, transformarea în laptop a lui T300 Chi e instant iar la capitolul performanță totul e perfect (am pus deja Visual Studio 2015 RC).

Când am pornit upgrade-ul la Windows 10 de la 8.1 mi-a fost teamă că lipsa unei tastaturi hardware (tastatura cu touchpad e legată pe Bluetooth) s-ar putea să fie o problemă. Mă bucur să spun că nu a fost: procesul de upgrade de la 8.1 la 10 x64 a mers fără niciun fel de problemă și am reușit să fac toate setările prin interfața touch a tabletei.

Prevăzător din fire am dat afară tot bloatware-ul Asus înainte de a începe instalarea de Windows 10 – am păstrat doar modulele răspunzătoare de managementul autonomiei, conexiunea Bluetooth cu tastatura și driver-ele aferente. În urma upgrade-ului nu am întâlnit absolut nicio problemă, tableta merge brici dacă pot să spun așa.

Despre Windows 10 și Office 2016 Preview nu am încă o impresie completă. T300 Chi cu Windows 10 se mișcă excepțional, autonomia e de aproape 5 ore, sper să se îmbunătățească pe parcurs. Aplicațiile Universal zburdă în modul MODERN (fostul METRO) – Flipboard, Email, Calendar și ce am mai folosit până acum.

Edge

Dar ceea ce îmi place cel mai mult este browser-ul Microsoft Edge – e cea mai plăcută surpriză din interiorul Windows 10. E foarte rapid, arată bine, nu am avut blocări iar până acum nu am avut probleme majore de randare a paginilor.

Cum zice americanul, so far, so good. Sunt abia la început, revin cu impresii în perioada următoare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep