HomeFeaturedFocusOptimismul Samsung se muta de pe vanzari pe profit

Optimismul Samsung se muta de pe vanzari pe profit

După ce am văzut cum compania coreeană a înregistrat un val de previziuni optimiste pentru cifrele de vânzări pentru Galaxy S6 și S6 edge, previziuni care au tot revizuit aceste cifre în sus, am avut parte și de o cădere a acestor cifre. Pe măsură ce vânzările au început să prindă contur, optimiștii au început să realizeze că s-au aruncat cam tare și au revizuit în jos cifrele pe care tot ei le-au emis cu doar două luni înainte. Însă Samsung este o companie la care optimismul trebuie să fie prezent, așa că, pentru a putea avea cât de cât și o bază reală, s-a renunțat la previziunile legate de cifrele de vânzări și s-a trecut la pronosticarea profitului pe care compania îl va înregistra la sfârșitul anului fiscal.

Trebuie spus ncă din capul locului că, în ciuda unui ton ușor ironic pe care l-am folosit pe alocuri, chiar cred sincer că șansele ca Samsung să înregistreze o creștere de profit sunt sensibil mai mari decât cele în favoarea unei cifre de vânzări de telefoane prea spectaculoase. Simplul argument că prețurile pentru Galaxy S6 și Galaxy S6 edge sunt încă destul de sus ar trebui să fie suficient.

Revenind la profesioniștii în analize și previziuni, un lucru inedit este că cifrele Samsung au fost analizate de un grup de specialiști. Practic, nu mai există o instituție de cercetare care să își asume cifrele de mai jos, ele reprezintă rezultatul opiniilor unui grup generic de analiști. Vreo 20 la număr. Aproape toți cred că 2015 va fi un an bun pentru profitul companiei, un an de revenire, un an în care coreenii vor înregistra un profit de aproape 25 de miliarde de dolari, un plus binevenit față de cele 22,2 miliarde de dolari din 2014. Există chiar și o detaliere pe trimestre a celor 25 de miliarde. Însă, mai important mi se pare că sunt șanse reale ca acest target să fie atins.

Așa cum am văzut, Samsung este departe de a fi tras toate gloanțele pe anul acesta. Atât seria Galaxy Note, cât și zvonitul S6 Plus care se va bate cu iPhone-urile, vor pune serios umărul la atingerea acestor cifre.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep