HomeEvenimenteRomania cu echipa EpSyDet la startul celei de-a 13 finale mondiale a...

Romania cu echipa EpSyDet la startul celei de-a 13 finale mondiale a competitiei Imagine Cup

imagine cup

A 13 ediție a finalei mondiale pentru populara competiție studențești Imagine Cup, pe teme de tehnologie, va porni astăzi la Seattle, în campusul Microsoft. Susținută acum prin programul YouthSpark competiția Imagine Cup este o oportunitate pentru studenții și antreprenorii pasionați de tehnologie să coopereze, să creeze aplicații și să învețe tot ce trebuie să știe pentru a putea aduce concepte valide de la teorie la practică, pe o piață IT în care concurența este extrem de dură.

După ce s-au întrecut în finalele locale și regionale, participanții la finala mondială a Imagine Cup (33 de echipe din toată lumea ce au călătorit în Seattle pentru 27-31 august 2015) concurează pe trei secțiuni: Games (Jocuri), Innovation (Inovație) și World Citizenship ca să dovedească superioritatea proiectelor personale.

Concursul Imagine Cup a început în anul 2003 cu doar 25 de țări și 2000 de studenți participanți pentru ca acum, la ediția a 13-a să fie implicați peste 1,8 milioane de studenți din peste 190 de țări. Imagine Cup a ajuns cu adevărat o competiție mondială dovadă că periplul finalelor mondiale prin Spania, Brazilia, Japonia, India, Coreea de Sud, Franța, Egipt, Polonia, SUA, Australia, Rusia a avut impactul dorit.

image

După multe participări reușite, încununate cu locuri pe podium și titluri majore România ajunge în 2015 din nou în finala mondială a Imagine Cup cu echipa EpSyDet, concurând în secțiunea World Citizenship – cea în care participanții au fost încurajați să identifice o problemă importantă la nivel mondial, ce afectează mulți oameni și să ofere o soluție care are potențialul să o rezolve.

EpSyDet e și numele proiectului și numele echipei (formată din Vlad Teohari, Elena Cernat, Cristian Soare şi Andrei Manea) și vine de la „Epilepsy Seizure Detection“, adică Detectarea crizelor de epilepsie. EpSyDet (Îi găsiți pe Facebook urmând link-ul de aici) propune o soluție care se folosește de un smartphone și un smartwatch ca să detecteze crizele de epilepsie și să ajute persoana afectată prin generarea unor alarme personalizate (SMS, apel telefonic) către personalul specializat/acreditat în oferirea de suport.

EpSyDet concurează împreună cu alte 11 echipe pe secțiunea World Citizenship intrând în concurs în această seară la ora locală 8:25 (18:25 a României). Vor avea la dispoziție 10 minute să își prezinte proiectul în fața juriului. Pentru ca undeva în jurul orei locale 11:00 să poată face demo-ul proiectului.

O să fiu alături de ei așa că urmăriți-mă pe Twitter (@balanionut) cu hashtag-ul #imaginecup ca să aflați în timp real care este evoluția echipei României. Și să le urăm succes, sigur se vor bucura și vor aprecia!

Revin cu detalii.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep