HomeFeaturedFocusVideo: Windows 7 si 8.1 pe Asus ZenFone 2 prin Qemu-KVM si...

Video: Windows 7 si 8.1 pe Asus ZenFone 2 prin Qemu-KVM si aSpice

win7_asuszenfone

Da, se poate folosi Windows 7 pe un Asus ZenFone 2 cu procesor Intel. Și nu, nu e Windows 7/8.1 instalat direct pe Asus ZenFone 2 așa cum probabil v-ați gândit. E folosit sistemul de emulare și virtualizare Qemu-KVM ca să fie pornită o mașină virtuală Windows 7 iar interfața este afișată printr-o conexiune remote pe localhost prin aSpice.

Acum să traduc: sistemul de operare Android (care în esență este Linux) permite folosirea unui kernel special ce activează funcțiile de emulare/virtualizare prin Qemu. Peste acest emulator se poate pune o mașină virtuală cu Windows 7 ce rulează în fundal. Iar pentru a avea acces la interfața grafică e nevoie de un instrument de tip terminal server/remote connection, în speță aSpice care să permită afișare interfeței grafice din mașina virtuală.

Se pare că smartphone-ul Asus ZenFone 2 are o configurație hardware destul de bună pentru a putea rula decent un Windows 7 – până la urmă un CPU Intel Atom Z3580 Quad-Core la 2,3 GHz, 4GB RAM și u GPU PowerVR G6430 nu sunt cu mult sub configurațiile laptop-urilor entry level care au fost vândute pe piață cu Windows 7.

Isprava asta de a folosi un Windows 7 pe Asus ZenFone 2 aparține unui entuziast de pe forumul XDA, ycavan și e detaliată aici dacă vă tentează să încercați și voi. Nu e foarte complicat să ajungeți să puneți și voi Windows 7 în interiorul unui ZenFone 2, dar trebuie să stăpâniți ceva noțiuni de lucru în Linux și root-are Android.

Așa se mișcă Windows 7 pe Asus ZenFone 2:

Nu e chiar rău.

De ce ai vrea să faci asta? În primul rând pentru că se poate. Și poate mai găsiți voi și alte utilizări :).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep