HomeFeaturedFocusOneTouch Xess, tableta de 17 inchi de la Alcatel

OneTouch Xess, tableta de 17 inchi de la Alcatel

Granița dintre tablete și sistemele all-in-one pare să devină tot mai fragilă și nume tot mai surprinzătoare apar în această zonă. Dacă pe cei de la Samsung mă așteptam să îi văd aici, mai țineți minte că se zvonește că pregătesc o astfel de tabletă gigant de 18 inchi, consider Alcatel-ul ca fiind o apariție inedită. Chiar și în zona de tablete, cu atât mai mult legat de unele de dimensiuni atipic de mari. Pe de altă parte, cred că începe să îmi placă acest concept tot mai mult. Ca utilizator de tabletă preponderent acasă sau la birou, inconvenientul diminuării mobilității pe care îl atrage un ecran mai generos, este eliminat. Cum tabletele standard sunt ușor de înlocuit cu telefoanele smart pe care acum le au cam toți utilizatorii, mai ales când este vorba despre mobilitate, este destul de probabil ca supraviețuirea acestei categorii de produse să depindă de evoluția înspre diagonale mai mari. Sunt chiar curios cum se manevrează un astfel de produs și o să fac tot posibilul să experimentez acest lucru.

Alcatel-OneTouch-Xess stand

Revenind la produsul nostru, Alcatel OneTouch Xess pe numele său complet, statutul de sistem similar unui all-in-one obligă la specificatii și feature-uri peste medie. Din punct de vedere hardware, în spatele ecranului IPS LCD de 17,3 inchi și rezoluție full HD (1920 x 1080 pixeli), se ascund cuminți (pentru că loc este destul) un chipset MediaTek MT8783T cu procesor octa-core de 1,5 GHz, o memorie RAM de 2 GB, stocare internă de 32 de GB cu posibilități de extindere prin microSD, un Android 5.1 Lollipop și un acumulator de 10.000 mAh. Nimic despre camerele foto, deși sunt convins (și imaginile îmi confirmă) că măcar una frontală există în peisaj. Este destul de utilă în activitățile de birou/small business pentru care pare croită tableta OneTouch Xess.

Dincolo de specificațiile hardware, vin și alte funcționalități dedicate unui astfel de produs. Un stylus și un stand încorporat, care poate așeza tableta în diferite poziții care să permită cât mai multe activități, un sistem de boxe JBL cu tehnologie Harman, sau suport pentru gesturi (pe care unii îl văd ca fiind dedicat celor care utilizează tableta în bucătărie, în timp ce au mâinile murdare) sunt doar câteva dintre ele.

Alcatel-OneTouch-Xess-2

Mie mi se pare un produs interesant, pe care aș fi foarte curios să îl încerc. Îmi place și noțiunea de liant al unei familii, atunci când vine vorba de distracție, pe care au lansat-o cei de la Alcatel, deși prefer distracțiile mai puțin dependente de tehnologie. Pe de altă parte, am convingerea că va avea un preț destul de mare, care va reprezenta o barieră în calea popularității sale. Sunt curios la ce bani se va vinde Xess și pe ce piețe va deveni ea disponibilă.

via Android Central

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep