HomeFeaturedFocusSe pare ca Microsoft descarca kit-ul de Windows 10 chiar daca nu...

Se pare ca Microsoft descarca kit-ul de Windows 10 chiar daca nu il vreti

Windows_10_0121_34

Se pare că Microsoft a decis să forțeze oarecum distribuția de Windows 10 pe PC-urile utilizatorilor chiar dacă aceștia nu doresc să îl primească încă. Azi de dimineață m-a sunat un prieten să mă întrebe de ce Windows-ul său (7) a început să descarce Windows 10 când el a bifat să se instaleze doare update-urile necesare de Windows 7. Se va face automat upgrade-ul?

După ce am ridicat din urmeri am început să fac niște săpături pe net și am ajuns la concluzia că și alți utilizatori au ajuns în situații similare, unii chiar detectând pe harddisc un director ‘$Windows.~BT’ ce ocupă 3-6 GB de spațiu.

Microsoft a confirmat că a vrut să ofere proactivitate și pregătește un viitor upgrade.

For individuals who have chosen to receive automatic updates through Windows Update, we help upgradable devices get ready for Windows 10 by downloading the files they’ll need if they decide to upgrade.

Deci și dacă vrei Windows 10 și dacă nu, Microsoft va descărca kit-ul pe sistemul tău. În prima situație e un lucru bun, te scapă de un download interior, câștigi timp.

În a doua îți mănâncă spațiu și lățime de bandă (poate și ceva bani dacă download-ul acesta a dus la depășirea traficului cumpărat) fără ca tu să ai idee despre treaba asta. Pe unii s-ar putea să îi deranjeze teribil aspectul iar alții vor ridica din urmeri și o să zică nu-i nimic, ștergem.

Dacă aș fi în locul celor ce s-au trezit cu kit-ul pe sistem sigur aș fi supărat pentru că nu mi se pare ok practica: de ce mi se aduc pe sistem fișiere pe care nu le-am cerut? Și de ce se face asta în clipa în care am ales explicit să nu accept încă upgrade-ul? E un fel de troian deghizat în sistem de operare?

Vi s-a întâmplat treaba asta? Cum ați reacționat?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

7 COMENTARII

  1. Cum mai zboara vremurile … inainte vroiam sa am Windows (cat mai ieftin si legal ;-P ) pe calculator si nu se putea … acum o sa-l am si daca nu mai vreau

  2. Salut.Ce sa zic,poate ca sa suparat special pe oameni ca voi :)) , eu am dual bot (Windows 7 Ultimate with Loader si Windows 8.1 Pro cu licenta ) si vreau sa spun ca nici la unu nici la altu nu a descarcat nimic fara sa ii dau eu voie .Da ma intrebat de fiecare data , “vrei sa iti descarc kitul de upgrade la Windows 10 ” si desigur am ales “deocamdata nu” si nu sa descarcat.Imi pare rau sa aud asta insa in timpul liber repar pc-uri la prietenii cu probleme si vreau sa spun ca nu am semnalat asemenea probleme.Fiecare cu norocul lui insa mi-e nu-mi vine sa cred cum sa intamplat asta.Sper ca sa remediat ,sau cel putin a ales l-a aceasta tehnica “comunista” ! Bafta 😉

  3. DA descarcă kitul respectiv dar o dată cu el e descărcat și un utilitar care verifică dacă partea hardware e compatibilă cu Windows 10 iar dacă nu este sau nu găsește toate driver-ele necesare șterge respectivul kit tot din proprie inițiativă.

    • Mda, e pe logica inversa … intai sa descarce utilitarul de verificarea compatibilitatii si apoi ulterior, daca era cazul, sa descarce si kitul … cred ca era prea banal.

  4. Eu am verificat ieri. Nu am nici un folder, dar eu am ales să nu descarce automat actualizările, ci să mă lase pe mine să aleg ce instalez. Cred că dacă se dezactivează actualizările automate, nu vom în situația asta.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep