HomeFeaturedFocusSony Xperia Z5 Premium, primul smartphone cu display 4K

Sony Xperia Z5 Premium, primul smartphone cu display 4K

Japonezii de la Sony au încercat din răsputeri să repare frumos ceea ce au stricat cu lansarea lui Xperia Z4 care nu prea a fost Xperia Z4, așa că au trecut direct la borna 5 a seriei și se pare că au reușit din plin să impresioneze. Și dintre cele trei terminale ale seriei Xperia Z5 prezentate oficial de Sony ieri, versiunea Premium se descurcă de minune la a lua ochii audienței. Atât la nivel teoretic, unde stabilește o premieră absolută, fiind primul smartphone cu ecran 4K, cât și practic, tocmai prin această trăsătură. Deși am auzit eu că ochiul uman  nu prea distinge rezoluții atât de fine. Dar deh, marketingul este marketing și trebuie făcut.

xperias z5

Ecranul respectiv este un JDI (un joint venture între Sony, Hitachi și Toshiba, special creat pentru producția de panel-uri) de 5,5 inchi și 2160 x 3840 pixeli, care vine cu o densitate de peste 800 ppi (806 mai exact). În spatele său se ascunde controversatul Qualcomm Snapdragon 810 cu tot cu problemele sale de supra-încălzire, cu patru nuclee ținute în frâu la 1,5 GHz și patru la 2,0 GHz, o memorie de 3 GB și o stocare internă de 32 GB. Camera foto principală vine cu noul senzor de la Sony, de 23 de megapixeli, iar cea dedicată selfie-urilor are 5,1 megapixeli. Acumulatorul de pe Xperia Z5 premium este de 3430 mAh. De notat și cititorul de amprentă digitală, plasat pe lateralul telefonului, integrat în butonul power.

Luând în calcul și aspectul fizic premium, putem spune fără să greșim că Sony a reușit cu Xperia Z5 Premium o lovitură de imagine care îi va bucura pe fanii acestei serii. Rămâne de văzut cum se va vinde acest smartphone, pentru că de succesul său depinde și soarta diviziei de mobile a companiei, care nu se bucură de cele mai roze vremuri.

via PhoneArena

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep