HomeFeaturedFocusSony Xperia Z5 si Z5 Compact prezentate oficial

Sony Xperia Z5 si Z5 Compact prezentate oficial

Pe lângă vârful de gamă Xperia Z5 Premium, Sony a mai prezentat două terminale din aceeași serie. Xperia Z5 Compact (și aici trebuie să îi remarc de bine pe cei de la Sony, sunt printre puținii care au înțeles ce așteaptă lumea de la un adevărat compact) și Xperia Z5, titularul de drept al postului de erou principal, eclipsat ieri de Premium și al său ecran 4K. Care ar putea să fie argumentul lui Z5 în fața fratelui său mai strălucitor? Păi în primul rând, cred că prețul. Xperia X5 ar trebui să fie flagship-ul accesibil, acela pe care îl caută în special fanii seriei. Pentru asta are nevoie de un preț competitiv. Și aici s-ar putea să fie marea problemă a Sony, care s-a specializat în a-și supraevalua produsele în ultima vreme. Însă cum detaliile comerciale sunt încă necunoscute și practic suntem la granița speculațiilor, haideți să ne întoarcem la informațiile concrete și să vedem ce are de spus Xperia Z5 din punct de vedere tehnic.

Sony_Xperia_Z5

Un display ceva mai mic decât la Z5 Premium, de 5,2 inchi, cu rezoluție fullHD (1080p) și 428 ppi ascunde în spatele său același chipset Snapdragon 810 cu procesor octa-core (4 x 1,5 GHz plus 4 x 2,0 GHz) și aceeași memorie RAM de 3 GB. Identice sunt și stocarea internă de 32 GB și camera foto principală, de 23 de megapixeli, dar și secundara de 5,1 megapixeli. Acumulatorul este de 2900 mAh și se păstrează chiar și cititorul de amprentă digitală de pe lateralul telefonului.

Versiunea Compact, una care cred că va avea ceva succes în continuare, în linia precedentelor terminale cu această denumire de la Sony, coboară ecranul, până la 4,6 inchi și 720p rezoluție (323 ppi), memoria RAM, care rămâne de doar 2 GB și capacitatea acumulatorului, care ajunge la 2700 mAh. Restul specificațiilor nu se schimbă, nici măcar chipset-ul Snapdragon 810. Este prezent chiar și cititorul de amprentă digitală și avem și certificarea IP68, prezentă la toate terminalele din seria Z5, ca și sistemul de operare Android 5.1.1 Lollipop.

xperia-z5-family_0

Aș paria cei mai mulți bani pe ăsta micu’, dar vine Sony cu un preț aberant și îmi strică socotelile. Așa că, până la detalii comerciale, mă declar rezervat în previziuni. Ca și date de apariție, Sony spune că telefoanele vor fi disponibile de luna viitoare, cu excepția lui Premium, care va mai întârzia o lună.

via Android Central

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep