HomeFeaturedFocusWOW: Microsoft aduce in Windows 10 Insider Preview 10565 functia nested virtualization!

WOW: Microsoft aduce in Windows 10 Insider Preview 10565 functia nested virtualization!

nestedVM.png-550x0

Adică introduce opțiunea de Windows in Windows in Windows. Dacă pot spune așa (deși nu e corect din punct de vedere tehnic, da îmi place cum sună), în loc de WoW avem WoWoW pentru profesioniști. Pentru restul lumii înseamnă că în cel mai nou build de Windows 10 Insider Preview 10565 e posibil să se folosească opțiunea de virtualizare Hyper-V pentru a crea mașini virtuale Windows 10 în interiorul cărora să se poată crea alte mașini virtualizare. Virtualizare în virtualizare folosind funcțiile hardware de accelerare hardware.

Nested virtualization din Windows 10 Insider Preview 10565 e în stadiu incipient cu foarte multe probleme, dar merită să știți că există și poate chiar să vă jucați cu ea folosindu-vă de accelerarea Intel VT-x și AMD-V. Microsoft a reușit să dacă nested virtualization prin faptul că e expus funcțiile de virtualizare hardware direct în mașina virtuală a mașinii virtuale.

Așa arată virtualizarea clasică prin hypervizor.

 

 

nestedDiagram.png-550x0

Și așa arată prin nested virtualization:

nestedDiagram2.png-550x0

Singura întrebare la care mai trebuie să răspundem este: ”de ce am avea nevoie de nested virtualization?”. Sunt sigur că unii profesioniști IT au deja răspunsul pe care noi, oamenii obișnuiți nu l-am găsit încă. Dar cum nimic nu se întâmplă fără un motiv solid, mai ales în ultima vreme în Microsoft, ideea mi se pare interesantă și imediat ce îmi fac timp o să încerc să o pun în practică. Doar pentru că se poate …

Ceva mai multe detalii și cum se activează nested virtualization găsiți pe blog-ul Microsoft.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep