HomeFeaturedFocusSolutii de viitor in smartphone: eliminarea automata a oamenilor din fotografii

Solutii de viitor in smartphone: eliminarea automata a oamenilor din fotografii

Venice_-_Piazza_San_Marco

Încă nu m-am decis dacă soluția Adobe pentru smartphone care permite fotografierea monumentelor și eliminarea automată a oamenilor din poză, este o idee bună sau rea. La conferința Adobe MAX, desfășurată acum câteva zile, Ashutosh Jagdish Sharma a prezentat un demo cu o aplicație de smartphone semnată Adobe care știe să facă poze și să șteargă automat oamenii din ele.

Uitați:

Dincolo de ce zic prezentatorii pe scenă, nu e nimic magic aici. E pur și simplu vorba despre un algoritm care știe să curețe ”impuritățile” (adică oamenii) din poză folosind tehnici de detecție a obiectelor ce seamănă cu oamenii și prin expunerea suficient de lungă, se poate construi o imagine curată.

Să fiu mai exact: smartphone-ul stă nemișcat și aplicația preia mai multe imagini consecutive pe care apoi le analizează și elimină acele elemente care se mișcă (clădirea în sine nu se mișcă, doar oamenii ce se perindă prin fața ei) oferind la final o imagine curată. Cu cât se ”fotografiază” mai mult, cu atât imaginea rezultată poate să fie de calitate mai bună.

Rezultatul va fi că oricine va putea să facă poze bunicele pentru diferite obiective turistice (și nu numai) fără să fie nevoie să pândească fix acel moment când nimeni nu e în cadru.

Idei similare există deja în Adobe Photoshop de PC. Acum o să ajungă și pe smartphone, la îndemâna oricui. Atâta doar că nu e o premieră, HTC oferind deja chestii similare în Zoe Camera, de acum vreo doi ani, doar că soluția Adobe pare ceva mai avansată.

De ce zic că s-ar putea să nu îmi placă? Pentru că la un moment dat pozele noastre nu vor mai avea oameni în ele … vom fi doar noi.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep