HomeFeaturedFocusSamsung Z3, un nou terminal cu Tizen OS

Samsung Z3, un nou terminal cu Tizen OS

Coreenii par destul de hotărâți să nu abandoneze această alternativă la Android-ul în care sunt destul de captivi și, mânați probabil și de cifrele relativ bune de vânzări pe care le-a înregistrat Samsung Z1 (bune dacă ținem cont că s-a vândut doar în India și Bangladesh), anunță oficial un nou terminal din seria Z, care merge pe același sistem de operare, ajuns deja la versiunea 2.3 și care duce mai departe politica de prețuri mici pentru această gamă. Până la urmă și Z3 se lansează tot în India și nu au fost dezvăluite momentan intenții comerciale prea agresive. Pe de-o parte este de înțeles precauția de care dă dovadă Samsung, însă, pe de altă parte, ar fi interesantă experiența Tizen și pentru utilizatorii din alte zone. Eu aș fi tare curios să îl văd.

Pe piața din India, Samsung Z3 va costa echivalentul a 130 de dolari. Ceea ce oferă din punct de vedere tehnic pentru acești bani este subțire de tot, terminale de pe piața din China cu același preț fiind la distanțe astronomice în față. Un chipset Spreadtrum cu procesor quad-core, ascuns în spatele unui display Super AMOLED de 5 inchi și 720p rezoluție, o memorie RAM de 1 GB, stocare internă de 8 GB (plus slot microSD), o cameră foto principală de 8 megapixeli și una frontală de 5 megapixeli, un acumulator de 2600 mAh, abilități dual-SIM, conectivitate doar 3G. Un entry-level situat destul de jos, care, în mod normal, ar fi trebuit să coste mult mai puțin.

Aici este problema, nu îmi dau seama dacă Tizen OS (cu telefoanele de rigoare) este o alternativă low-budget care merge pe ideea de preț mic, sau o atracție pentru entuziaștii pasionați de mobilitate și care vor să încerce ceva exotic. Iar politica de prețuri a Samsung nu mă ajută deloc să clarific această necunoscută.

via Samsung

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep